Полската спринтьорка Ева Свобода подобри рекорда на 100 м. на

...
Полската спринтьорка Ева Свобода подобри рекорда на 100 м. на
Коментари Харесай

Полякиня подобри 8-годишен рекорд на Ивет Лалова

Полската спринтьорка Ева Свобода усъвършенства върха на 100 м. на европейските отборни шампионати по време на стартовия ден на шампионата на Първа дивизия в Хожув. Тя избяга дистанцията за 11.09 сек, а досагашното върхово достижение принадлежеше на Ивет Лалова-Колио от 20 юни 2015 година по време на надпреварата в Стара Загора.

В 12-те старта от този първи ден нямаше кой знае какви положителни резултати като се изключи Фемке Бол и Хавард Ингвалдсен на 400 м. Холандката усъвършенства своя връх от преди две години със секунда и половина, като мина дистанцията за 49.82 сек. В същата дисциплинираност норвежецът спря хронометъра на 49.88 сек - с 11 стотни по-бързо от досегашното най-хубаво достижение на шампионатите.

Бол, която сложи международен връх на закрито на 400 метра с 49,26 през февруари, разяснява след бягането си: " Сега се концентрирам върху трудностите, тъй че е малко по-трудно да намеря вярното движение на 400 м и търсех темпото си. Най-важното е, че завоювах най-вече точки за Холандия. "

Постижението на Ингвалдсен е единствено 0.02 сек. по-бавно от националния връх, който сложи в Осло на 15 юни. След триумфа 20-годишният скандинавец съобщи: " Надявах се на време под 45.5 и не чаках 44 въобще. Изненадан съм. Тичал съм с най-хубавите състезатели в света и това ме прави по-спокоен на старт. "

След първия ден отпред са спортистите на Италия, записали 4 победи със 141 точки пред Англия 131.50 т. Трети вървят домакините от Полша със 127. На последните три места, които значат изпадане във Втора дивизия към този момент са Чехия, Гърция и Турция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР