Полската служба за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) обяви,

...
Полската служба за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) обяви,
Коментари Харесай

Полша глоби Газпром със 7.6 млрд. долара заради Северен поток 2

Полската работа за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) разгласи, че е наложила санкция от 7.6 милиарда $ на съветския монополист " Газпром " поради това, че продължава градежа на газопровода " Северен поток 2 " по дъното на Балтийско море, без значение че няма нужните регулаторни позволения. Санкции от по 20 млн. $ или общо 100 млн. $ са избрани и за петте европейски компании, които финансират плана с по 10 на 100 и се чака да станат акционери в сдружението " Норд Стрийм 2 " слез завършването на градежа.

Това съобщи на конференция в сряда шефът на службата Томаш Хрустни. Решението на регулатора може да се апелира пред Апелативния съд във Варшава, добави той.

В отговор акциите на " Газпром " паднаха с 1.6 % на Московската фондова борса по отношение на предходната сесия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че е убеден, че " Газпром " ще предпиреме ответни дейности против Полша поради решението за санкцията.

От англохоландската " Шел ", която дружно с австрийската ОМВ, немските " Винтерсхал " и " Унипер " както и френската " Анжи ", взе участие в плана, оповестиха, че не са съгласни с наложената глоба. " Получено е решението на полския антимонополен орган, изследва се и ще бъдат подхванати идващите крачки ", показаха от компанията. Тя добавя, че прави своята стопанска активност съгласно националните и интернационалното законодателство, в това число тези за защита на конкуренцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР