Полша ще покани Германия с дипломатическа нота на преговори за

...
Полша ще покани Германия с дипломатическа нота на преговори за
Коментари Харесай

Полша стартира с дипломатическа нота процедурата за репарации от Германия

„ Полша ще предложения Германия с дипломатическа нота на договаряния за репарации на вредите, породени по време на Втората международна война “, разгласи министър председателят Матеуш Моравецки, съобщи БГНЕС.

По-рано полските управляващи обявиха, че желаят 6,2 трилиона злоти (около $1,3 трилиона) от Германия като репарации за вредите от Втората международна война.

„ Ще изпратим дипломатическа нота на Германия и ще я призовем към преговорния развой. Ще реализираме това на всички вероятни конгреси, по всички вероятни способи “, цитира Моравецки неговата канцелария. Той съобщи, че Германия би трябвало да заплати репарации на Полша поради окончателното помиряване сред народите на двете страни.

„ За да бъде полско-германското помиряване образцово, имаме потребност от отплата, тъй като без нея постоянно ще има голямо възприятие за неправда “, сподели Моравецки.

В Полша преди няколко години беше издигнат въпросът Германия да заплати репарации на републиката за вредите по време на Втората международна война.

Германското държавно управление неведнъж е заявявало, че не има намерение да прави заплащания на Полша. В Берлин считат, че към този момент са изплатили много огромни репарации и няма причина да се слага под подозрение отхвърли на Полша от репарации през 1953 година.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР