Полша и балтийските държави ще затворят изцяло границите си с

...
Полша и балтийските държави ще затворят изцяло границите си с
Коментари Харесай

Полша и балтийските страни готови да затворят границата с Беларус

Полша и балтийските страни ще затворят напълно границите си с Беларус, в случай на " сериозен случай ", включващ наемници на Вагнер, сподели в понеделник полският вътрешен министър на фона на по източния фланг на НАТО.

Членовете на Европейски Съюз и НАТО Латвия, Литва и Полша, които имат обща граница с Беларус, са все по-загрижени за сигурността на границите , откогато стотици съветски наемници от по покана на президента Александър Лукашенко.

Страните също са очевидци на увеличение на броя най-вече на мигранти от Близкия изток и Африка, които се пробват да преминат границата през последните месеци и упрекват Беларус, че ги улеснява, изказване, което Минск отхвърля.

" Ние пожелаваме от управляващите в Минск групата Вагнер неотложно да напусне територията на Беларус и незаконните мигранти неотложно да изоставен граничната зона и да бъдат върнати назад в родните си страни ", сподели Мариуш Камински на взаимна конференция с неговите литовски, латвийски и естонски сътрудници.

" Ако възникне сериозен случай, без значение дали е на полската или литовската граница, ние ще отвърнем незабавно. Всички гранични пунктове, които са били отворени до момента, ще бъдат затворени ", сподели той.

След като се счита че шефът на Вагнер, ориста на неговата мрежа от военни и търговски интервенции в Европа, Близкия изток и Африка, остава незнайна.
 Лагерът на
Лагерът на " Вагнер " в Беларус се смалява

От 273 профилирани военни палатки, 101 са били демонтирани

Министърът на вътрешните работи на Литва Агне Билотайте сподели пред медиите, че има два критерия, които могат да доведат до затваряне на границата.

" На първо място въоръжен случай на границата на една от страните. Инцидентът би трябвало да съставлява сериозна опасност за националната сигурност ", сподели тя. " Другият аршин е всеобщ пробив на мигранти през границата на една от страните.. "

Билотайте сподели, че вътрешното министерство на Литва ще предложи на държавното управление да затвори два от четирите оставащи гранично-пропускателни пункта на страната с Беларус, ход, съгласно нея, ще ограничи контрабандата и ще концентрира повече чиновници на останалите гранични пунктове.

Тази година Полша затвори всички гранично-пропускателни пунктове с Беларус като се изключи един след от полски генезис и
 Украинските граничари потвърдиха, че
Украинските граничари потвърдиха, че " Вагнер " напущат Беларус

И не съставляват основна опасност за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР