Половинвековното правило за гол на чужд терен повече няма да

...
Половинвековното правило за гол на чужд терен повече няма да
Коментари Харесай

Половинвековно правило във футбола отива в историята

Половинвековното предписание за гол на непознат терен повече няма да се ползва в европейските клубни шампионати по футбол. Решението беше взето от специфичната комисия към УЕФА и следва формалното му утвърждение от изпълкома на континенталната централа.

Революционната смяна се дискутираше през последните месеци. Повечето от грандовете на Стария континент държаха броят на маркираните голове като посетител да остане факторът, определящ крайния победител при тъждество в общия резултат от два мача, само че единствено в постоянното време.

Болшинството от клубовете в Европа обаче поддържаха концепцията правилото изобщо да отпадне и при тъждество спечелилият да се дефинира с продължения и дузпи, без значение от вкараните голове на непознат терен. Именно това решение беше взето от комисията по евротурнирите към УЕФА и то ще влезе в действие от сезон 2021/2022 в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференцията.

Правилото за по-голямата тежест на гола на непознат терен е въведено за първи път в Европа през сезон 1965/1966 в шампионатите за КЕШ и КНК. Информацията за анулацията му беше обявена първо от шефа на спортния отдел на английския в. " Таймс " Мартин Циглер в " Туитър ".

NEW: UEFA clubs competitions committee decides to scrap away goals rule in European football. Now needs ExCo approval.
— Martyn Ziegler (@martynziegler)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР