Половината от видовете пеперуди, разпространени в Обединеното кралство, са застрашени

...
Половината от видовете пеперуди, разпространени в Обединеното кралство, са застрашени
Коментари Харесай

Учените алармират: Половината от тези насекоми са застрашени от изчезване

Половината от типовете пеперуди, публикувани в Обединеното кралство, са застрашени от изгубване или покрай него, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на предизвестие на специалисти.

Асоциацията за запазване на пеперудите заяви, че

четири типа от общо 62, на които е направено оценка, към този момент са изчезнали на районно равнище. От останалите 58 типа, 24 са застрашени от изгубване, избрани като застрашени или най-вероятно ще изчезнат от Англия. Още пет типа пеперуди са избрани като съвсем застрашени от изгубване.

След последния обзор през 2011 година обстановката се е влошила.

С петте нови типа, застрашени от изгубване, се регистрира растеж от 26 на 100. Пеперудите от типа Lasiommata megera, към момента са необятно публикувани, само че са изчезнали в обширни региони на Англия. Популацията на типа Erebia aethiops понижава в Шотландия.

Тези данни са "шокиращи "

съгласно Ричард Фокс, теоретичен началник на асоциацията. "Дори и преди тези оценки, английските пеперуди бяха измежду най-застрашените в Европа ", сподели той.

Сред аргументите за намаляването на броя на пеперудите е

замърсяването с азот от селското стопанство и поради климатичните промени.

Добрата вест е, че

някои от най-застрашените английски типове като Phengaris arion, който изчезна в страната през 1979 година, към този момент е възобновен, а пеперудите Fabriciana adippe към този момент не са сериозно заплашен тип с помощта на стратегиите за запазване на типа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР