Половин Перник отново е без вода заради планиран ремонт на

...
Половин Перник отново е без вода заради планиран ремонт на
Коментари Харесай

Половин Перник отново без вода

Половин Перник още веднъж е без вода поради плануван ремонт на оборудване, намиращо се в мрежата „ Софийска вода “, оповестиха от локалното ВиК. Без вода са кварталите „ Изток “, „ Мошино “ и „ Тева “, както и селата Големо Бучино и Люлин. Наред с това, заради профилактика на топлопреносната мрежа, перничани няма да имат топла вода от 22 август до 14 септември, заяви организация „ Монитор ”

В Перник беше въведен режим на водата на 18 ноември предходната година поради фрапантното намаляване на равнището на язовир „ Студена “, а графикът на водоподаването неколкократно беше променян. Правителството отпусна 33 млн. лева за ремонт и замяна на части от водоснабдителната система и беше построен спешен тръбопровод, с цел да бъде захранван градът от язовир „ Бели Искър “.

Само два месеца откакто на 24 юни отпадна водният режим половин Перник още веднъж няма вода поради строителна активност.

От началото на този месец водоснабдяването става от язовир „ Бели Искър ”, като още веднъж беше пуснато в употреба и преминаващото през Мало Бучино оборудване поради извършващия се ремонт на клон 2 от водоснабдителната система. Това наложи по време на строителните действия градът да бъде разграничен на две - източният регион и селата Големо Бучино и Люлин получават вода от София, а централната градска част и близките селища - от язовир „ Студена ”. Въпреки спряното водоподаване на половината от града все още водният размер на бент. „ Студена “ е 21 426 900 куб. м при потенциал 25 519 100 куб. м. Това оповестиха експертите от ВиК, които правят всекидневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.

В същото време се организира и годишната профилактика на оборудванията в Топлоелектрическа централа „ Република “ и на топлопреносната мрежа в Пернишко. Ремонтите ще продължат цялостен месец, а до тогава перничани остават и без топла вода. Тази година профилактиката ще трае по-дълго поради сероочистваща апаратура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР