Половин милион лева струва реконструкцията на ул. Гюшево“В началото на

...
Половин милион лева струва реконструкцията на ул. Гюшево“В началото на
Коментари Харесай

Ремонтират през юли столичния булевард „Васил Левски“

Половин милион лв. коства реконструкцията на ул. „ Гюшево “

В началото на юли стартира ремонт на столичния бул. „ Васил Левски “ в сектора от Ректората на Софийския университет до ул. „ Граф Игнатиев “. В момента се приготвя заключителен вид на графика, а дейностите по реконструкцията ще продължат 40 дни, заяви столичния зам.-кмет Евгени Крусев.

Той изясни, че главното предизвикателство е стиковането на ремонтите на ул. „ Граф Игнатиев “ и бул. „ Васил Левски “ с построяването на подлез към бъдещата метростанция покрай кръстовището на двете пътни артерии. „ На процедура ще имаме три обекта, които би трябвало да се съвместят “, сподели зам.-кметът.

Той извърши инспекция на ремонта на ул. „ Гюешево “. Там се преасфалтира трасето и се обновяват тротоарите, като ремонтът коства към половин милион лв.. Това е една от главните улици, която свързва „ Красна поляна “ с центъра на града.

Крусев заяви, че до дни започва построяването на кръгово кръстовище на ул. „ Папрат “ и ул. „ Захари Зограф “. Започва и ремонт на ул. „ Боянска “.

Столична община възнамерява поправки на тротоари във всички региони на София.

Тротоарите са част от програмата за настоящ ремонт на транспортна инфраструктурна мрежа, чийто общ размер е 38,8 млн. лева В нея са включени и пътни настилки.

Ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ все още върви в период. „ Софийска вода “ завършва своята работа по създаване на канализация в правата сред пл. „ Гарибалди “ и ул. „ Алабин “. В средата на юни се затваря идната права сред ул. „ Г. Раковски “ и бул. „ Васил Левски “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР