Полк.Кирил Петков беше уважаван мъж, който обича Бургас и България,

...
Полк.Кирил Петков беше уважаван мъж, който обича Бургас и България,
Коментари Харесай

Вирусът затвори очите на бургаска легенда

Полк.Кирил Петков беше почитан мъж, който обича Бургас и България, написа кметът Димитър Николов
Коронавирусът затвори вечно очите на някогашния общински консултант от Българска социалистическа партия в Бургас полк. Кирил Петков. Командирът на Трета зенитно-ракетна бригада бе един от безспорните арторитети в морския град.

Драмата в фамилията е голяма, защото уважаваният в Бургас някогашен боен, е бил инфектиран в столична клиника преди към 20-ина дни, заяви „ Флагман ”. Той е бил там за процедура по химиотерапия, лекувал е онкозаболяване, за което малко на брой знаеха. Полк.Кирил Петков се държеше мъжки и не даваше признаци, че се бори с подлата болест. Полк.  Петков се е прибрал вкъщи на 4-ти април, след което се е чувствал дълготрайно време нерадушен. Предполагал е, че става въпрос за неразположение от мъчно търпимите медикаменти.

Полковникът бил тестван за Ковид19 едвам, откакто в софийската болница е открито гнездо да болестта и е почнало издирването на контактни лица. Бившият общински консултант е бил настанен в Инфекциозното поделение на Бургас тъкмо преди 8 дни. Състоянието му ту се подобрявало, ту се влошавало. Поставен е на кислородна терапия, само че нощес, към 3 часа, сърцето му не е издържало и е умрял, споделя още „ Флагман ”.

Това обаче не е всичко, тъй като се е оказало, че без да знае полк.Петков е заразил и най-близките си. В болничната стая в Бургас, до него е лежал родственик, който го е превозил от София до родния си град след изписването му от химеотерапевтичната процедура.Заразени са още двама членове на фамилията му, само че тяхното положение не е влошено и те се следят от здравните управляващи.

" Беше почитан мъж, който обича Бургас и България. Като някогашен офицер от армията, притежаваше самодисциплина, разсъдък и непримиримост. Кирил Петков се вълнуваше от проблемите на града. Той работи почтено за идеята да забележим Бургас още по-модерен и успяващ. Ще го запомня като един от дейните общински съветници, човек с мнение и хрумвания. Поради всички изброени аргументи Кирил Петков ще липсва освен на своите родственици. Поклон пред паметта му! ", написа кметът Николов на уеб страницата на Община Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР