Поливалентният защитник на Ливърпул Джо Гомес призна, че не му

...
Поливалентният защитник на Ливърпул Джо Гомес призна, че не му
Коментари Харесай

Бранител на Ливърпул: Болеше да гледам победите ни отстрани

Поливалентният бранител на Ливърпул Джо Гомес призна, че не му е било по никакъв начин леко да гледа в профил по-голямата част от сезона на своя отбор. Макар че акция 2018/2019 не донесе по този начин чаканата шампионска купа на Англия, младият англичанин не скри, че е горделив да бъде част от толкоз мощен отбор.

Мърсисайдци приключиха шампионата на единствено една точка – 97 по отношение на 98 – зад защитилия трофея си отличник Манчестър Сити. „ Червените” на Юрген Клоп станаха първия отбор, който позволява единствено 1 загуба и не става първенец, както и който взима 30 победи без да се окичи с купата на Висшата лига.

21-годишният Гомес изглеждаше като интегрална част от състава на Ливърпул в откриващите месеци през акцията. На 5 декември против Бърнли обаче геният счупи своя крайник, а възобновяване му лиши над 4 месеца. Той записа завръщане на терена на 17 април като запаса при успеха 4:1над Порто в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига.

„ Може би хората в някаква степен подценяват по какъв начин едно толкоз дълго неявяване може да повлияе на нас, футболистите”, съобщи Гомес. „ Може и да наподобява, че просто си контузен и гледаш момчетата в профил, само че това боли – изключително в сезон като този, който значително исторически.”

„ Да си фен на огромна част от тези мачове, имаше горчив усет изначало. Беше мъчно за приемане. Очевидно е добре, че преодолях контузията и да имам своята роля към края на сезона.”

„ Просто би трябвало да продължим напред и в този момент ни остава един огромен мач. Имаше доста върхове и спадове, само че това е част от процеса на учене”, добави Гомес, който натрупа 5 появи като запаса след завръщането си. Младокът изигра и цялостни 90 минути в първия полуфинален мач против Барселона в Шампионската лига.

„ Определено мисля, че влизаме по друг метод в този край. Той си остава край в Шампионската лига и те постоянно са обособени случаи. Трябва да се отнесем към него със същия нрав. Мисля, че годината ни приказва сама по себе си и израстването на тима беше огромно”, сподели още Гомес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР