Полицията затяга контрола за Цветница и Великден! Постове на жандармерията

...
Полицията затяга контрола за Цветница и Великден! Постове на жандармерията
Коментари Харесай

Крути мерки: Ромски квартали в София осъмнаха под блокада

Полицията стяга контрола за Цветница и Великден! Постове на жандармерията към този момент се разполагат по входовете и изходите на ромските махали.

МВР стартира огромна акция в три столични квартала с преобладаващо ромско население нощес, която ще продължи и през днешния ден. Целта е да се направи инспекция дали се съблюдават ограниченията за изключителното състояние, които целят ограничението на разпространяването на ковид.

Както към този момент осведоми БЛИЦ под обсада краткотрайно ще останат кварталите "Христо Ботев ", "Факултета " и част от "Орландовци " . През 60 пропускателин пункта като ще се единствено тези, които отиват на работа или имат други уважителни аргументи.

Освен това на Цветница и Великден ще има засилено полицейско наличие към църквите и храмовете в цялата страна. Целта на Министерство на вътрешните работи е да ограничи скупчването на хора по време на великденските празници.

„ В момента всички регионални шефове вършат срещи с митрополитите, с цел да уточнят къде ще са литургиите. Ще сме там, където има потребност от нас. Спрени са ни почивките, отпуските, ще има наличие във всички православни храмове, които са към 4000”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

„ Да не позволяваме скупчване. Може да се стигне и до конфликтни обстановки, само че въпреки всичко всички да запазят самообладание. Ангажираме целия ресурс”, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

Мерките включват и непрестанен надзор на междуградските контролно-пропускателни пунктове, както и инспекциите на хора, които са под карантина. Към момента те са към 24 000. Образувани са близо 640 досъдебни производства за неспазване на ограниченията.

„ Да има придвижване, единствено когато би трябвало да се посети възрастен. Няма да понижава работата по КПП-тата, както и Пътна полиция няма да понижава работа”, съобщи шефът на ГДНП Христо Терзийски.

„ Не сме подценявали контрола за карантина. Около 24 000 се управляват. Впечатленията са положителни”, съобщи Иванов.

От полицията са отчели спад на телефонните измами, както и на кражбите от началото на изключителното състояние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР