Полицията застреля днес мъж с прикрепен към тялото фалшив пояс

...
Полицията застреля днес мъж с прикрепен към тялото фалшив пояс
Коментари Харесай

Кръвопролитните атаки на Острова през последните години

Полицията простреля през днешния ден мъж с прикован към тялото подправен пояс с експлозиви, откакто той намушка с нож няколко души в региона на " Лондон бридж " в центъра на английската столица. Полицията окачестви нападението като терористично. Следва информация на Ройтерс за някои от смъртоносните офанзиви във Англия през последните години.

На 19 юни 2017 година британец се врязва с микробус в група мюсюлмански богомолци край джамия в Лондон. Един човек беше погубен, а мнозина ранени. На процеса причинителят съобщи, че е възнамерявал да убие допустимо най-вече хора.

Трима нападатели се врязоха с микробус в пешеходци на " Лондон бридж ", а след това нападнаха с ножове хора в близките питейни заведения. Убиха 8 и раниха 48 души, преди да бъдат премахнати от полицията. Отговорност пое групировката " Ислямска страна ". Това се случи на 3 юни 2017 година

22 май 2017 година - Атентатор самоубиец се самовзриви след концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър, при което починаха 22-ма души - деца и възрастни - и бяха ранени 59 души. Полицията счита, че 22-годишният причинител Салбан Абеди, английски гражданин от либийски генезис, самичък е изработил взривното устройство в дните преди атентата.

22 март 2017 година - Нападател пробожда с нож служител на реда край постройката на Камарата на общините, откакто кола блъсва пешеходци на близкия Уестминстърски мост; умират шест души, включително служителят на реда и нападателят, и минимум 20 са ранени.-->

15 юни 2016 година - Мъж, въоръжен с късоцевна пушка и кама, прострелва и пробожда няколко пъти депутатката Джо Кокс на улицата; убийството на Кокс шокира британците седмица преди референдума за Брекзита.

22 май 2013 година - Двама души блъсват с кола английски боец измежду бял ден в Лондон и го убиват със сатър и нож; казусът придобива интернационална популярност поради видеоклип, сниман от минувач, на който един от убийците с окървавени ръце изяснява защо отмъщава.

7 юли 2005 година - Четирима млади английски мюсюлмани взривяват самоделни бомби, скрити в раниците им, в три влака на метрото и един рейс в утринния час пик в Лондон; с изключение на себе си те убиват 52-ма души, а ранените са към 700. Това е първият гибелен бомбен атентат в Западна Европа, осъществен от радикални ислямисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР