Полицията вече ще отнема повече контролни точки за почти всяко

...
Полицията вече ще отнема повече контролни точки за почти всяко
Коментари Харесай

МВР вече отнема повече контролни точки за нарушения на пътя. Какви са новите санкции?

Полицията към този момент ще лишава повече контролни точки за съвсем всяко нарушаване на пътя. Мярката е част от напъните на Министерство на вътрешните работи да ограничи злополуките. Въпреки опасенията, че следващото завишаване на глобите ще усили и корупцията обаче, нови ограничения против нея не се плануват, тъй като " няма нужда ".

Помните ли, че предходната година по това време администрацията планираше да отстрани така наречен наследник ваучър към шофьорските книжки, който демонстрира какъв брой контролни точки има притежателят му?

Той трябваше да стане първият хартиен документ, който публично да отпадне, защото броят на контролните точки може да бъде проверяван онлайн.

След това държавното управление на Кирил Петков , а малко по-късно Министерство на вътрешните работи стартира дълга акция против водачите рецидивисти, предизвикана от до столичния хотел “Хемус ”. Така, вместо синият ваучър да бъде отстранен, най-после се оказа, че той ще да бъде употребен за следващо увеличение на глобите на пътя.

От 28 март пътните служители на реда ще лишават повече контролни точки от водачите за съвсем всяко нарушаване. Това плануват промени в за контролните точки, прокарани от Министерство на вътрешните работи и подписани от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев .

Въпреки че по време на общественото разискване на бяха изразени опасения, че новите наказания ще усилят корупционния риск измежду пътните служители на реда, министерството по този начин и не планува реципрочни нови ограничения против взимането на подкупи на пътя.

А обяснението пристигна преди ден при представянето на новата разпоредба: “Мерките и в този момент са задоволително повишени, тъй че няма нужда от нови ограничения. ”

Колко точки ще се лишават и защо
Основната концепция е лишаването на от шофьорска брошура да става още по-лесно посредством загуба на контролни точки . Една от най-строгите нови наказания планува при превишаване на оптималната скорост в обитаемо място с 50 км/ч да се лишават 18 точки . А при наново такова нарушаване следствията стават още по-тежки - 21 точки .

Така се получава, че в случай че бъдете засечени с най-малко 50 км/ч над позволеното, може да загубите всичките си 39 точки от талона единствено в границите на няколко километра. При този сюжет шофьорската ви брошура се лишава и би трябвало да положите нов изпит, с цел да си я възстановите.

Най-много се усилват и санкци
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР