Полицията във Велико Търново започва организираното транспортиране на всичките 306

...
Полицията във Велико Търново започва организираното транспортиране на всичките 306
Коментари Харесай

`Раздаването на материалите за във Велико Търново протича нормално, връщат машините с полицейски ескорт

Полицията във Велико Търново стартира проведеното превозване на всичките 306 машини, които са доставени за десетте общини в региона. С обособен камион се връщат десетте демомашини, които се съхраняват в регионалната администрация. Раздаването на изборните бумаги и материалите за вота на следващия ден във Велико Търново протича обикновено. От чувалите са извадени единствено ролките за машините.

Всички машини за Великотърновска област се съхраняват под засилена полицейска защита в частен склад в село Леденик. Предстои връщането им с полицейски конвой, обявиха за БНР от полицията във велико Търново и твърдят, че нито една машина не е отваряна или не е напускала склада.

Чакат се инструкции от ЦИК за попълването на протоколите, с цел да бъдат дадени от Общинските комисии на секционните при раздаването на изборните бумаги за секциите, където беше очакван и машинен избор, съобщи за БНР Цветомира Йорданова, заместник-председател на ОИК – Велико Търново:

„ Не се раздават ролки. Чакаме напътствие от ЦИК за протоколите. След като ги получим, ще бъдат осведомени всички СИК какво следва. Досега са минали доста малко секции с машини, нямали сме никакви проблеми. Пликовете с кодовете за машините вървят с тях и не ги раздаваме “.

Изборни сформира, които към този момент получиха чувалите си с изборните бумаги и материалите за вота, обявиха, че не чакат проблеми.

По искане на политическите обединения и с решения на ОИК са заменени 9% от изборите сформира в община Велико Търново.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР