Полицията в Туркменистан спира автомобили с регистрационни номера, които започват

...
Полицията в Туркменистан спира автомобили с регистрационни номера, които започват
Коментари Харесай

В Туркменистан изземват номера със седмѝци

Полицията в Туркменистан стопира коли с регистрационни номера, които стартират с цифрите "77 ", конфискува табелите и праща притежателите в ръководствата да получат нови, оповестява "Радио Азатлык ".

По непотвърдена информация изземването на номерата със седмѝци е подредено от президента Гурбангули Бердимухамедов, който решил, че те към този момент да могат да се употребяват единствено от членове на фамилията му. На полицията е заповядано да конфискува всички такива табели до края на месеца.

Според "Радио Азатлык " решението на Бердимухамедов било предшествано от случай, при който служители на реда спрели кола на негов роднина. След недоразумението вътрешният министър Искендер Муликов порицал остро отговорните за "неудовлетворително осъществяване на служебните компетенции " и "слаб контрол над ведомствените органи ".



Междувременно Гурбангули Бердимухамедов победи професионален водач в съревнование на кръстосан терен. "Днес състезателен автомобил, ръководен от Президента елементарно и бързо преодоля трудностите по трасето. В избран сектор президентът приложи детайли от екстреното шофиране, употребявайки маневрените качества на колата. Това е резултат от високото майсторство на Президента, който постоянно се занимава с разнообразни типове спорт, в това число и с авто ", гласи формалното известие на Туркменистанската осведомителна организация.



След като финиширал първи, Бердимухамедов показал "висша техника на ръководство " и "майсторство в дрифта - умеенето да се вземат завои с оптимално вероятната скорост в следено поднасяне ", прецизира организацията.



Ръководителите на съдийската бригада поздравили туркменистанския водач, който минал обозначената отдалеченост за 10 мин. и 10.45 сек. Съперникът на Бердимухамедов - професионалният водач Г. Хоммадов - се справил с трасето за 10 мин. и 22.42 сек.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР