Полицията в Швеция обяви, че се подготвя за нови сблъсъци

...
Полицията в Швеция обяви, че се подготвя за нови сблъсъци
Коментари Харесай

Полицията в Швеция се подготвя за нови сблъсъци в Йоребру

Полицията в Швеция разгласи, че се приготвя за нови конфликти с цивилни след протестите и насилието межд, стачкуващи и контрапротестиращи в град Йоребру нощес. Там крайнодясна група планираше да изгори Корана.

Ким Хилд, представител на полицията в Южна Швеция, съобщи, че разрешителното за планувана проява през днешния ден на датската крайнодясна партия " Страм курс " в южния град Ландскруна няма да бъде анулирано, тъй като условията за това са доста високи в Швеция поради високо ценената в страната независимост на словото.

Полицията обаче заяви, че протестният протест ще бъде изместен на друго необявено, място, пишат локални медии и допълват, че водачът на " Страм курс " Расмус Палудан още веднъж е възнамерявал изгаряне на Корана.

Полицията се приготвя с спомагателни запаси за демонстрацията и вероятни прояви на принуждение, поради случилото се през последните дни в скандинавската страна, добави още Хилд.

Вече два дни има безредици в разнообразни градове в Швеция. Те започнаха след демонстрации на " Страм Курс ", което се превежда като " Твърда линия ", и доближиха връхната си точка с яростни конфликти в Йоребру късно нощес, при които 12 служители на реда бяха ранени, а четири полицейски коли - подпалени.

На фрагменти и фотоси от случилото се виждат протестиращи, хвърлящи камъни и други предмети по служители на реда в цялостно бойно снаряжение. Сблъсъци през последните два дни имаше и в Стокхолм, Линшьопинг и Норшьопинг, където " Страм курс " планираше или организира демонстрации. Палудан - юрист от Дания, който има и шведско поданство, основа партията си през 2017 година

Нейните цели са срещу имиграцията и исляма, а на уеб страницата й написа, че тя е " най-патриотичната политическа партия в Дания ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР