Полицията в Шумен е задържала във вторник мъж, по подозрение,

...
Полицията в Шумен е задържала във вторник мъж, по подозрение,
Коментари Харесай

Задържан е внукът за убийството в Шумен

Полицията в Шумен е задържала във вторник мъж, по съмнение, че е умъртвил 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов във вилната зона на града в понеделник, заяви източник от средите на адвокатската гилдия в града. За момента няма публично известие на полицията и прокуратурата. Според неофициална информация арестуваният е внукът на убитите старци.

Полицията и прокуратурата бяха сбити в първото си изказване пред медиите часове след убийството. На мястото на престъплението бяха шефът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева, като и двамата се задоволиха с " бюлетинно " изказване, което прокурор Георгиева обоснова със следствената загадка.

 Предполага се, че старците са удряни по главата с корав предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след закононарушението още не беше открит.

Все още липсват детайлности за хода на оперативните дейности, които е направила полицията в последните 48 часа, само че съгласно осведомени, служители на реда, ангажирани със случая даже не се прибирали по домовете си да дремнат.

Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, включително и другар на Янка. Станало ясно, че във семейството има дрязги за парцели, което насочило проверяващите към хипотезата, че имотни разногласия може да са в дъното на убийството.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата " на пожар ", защото не носела със себе си нито персонални документи, нито чанта, нито телефон. Според осведомени Янка и Георги се озовали в парцела поотделно един след различен и били закарани на място с кола от техния внук.

Залъгал ги, че нещо става на вилата и би трябвало да идат до такава степен незабавно. Пред служителите на реда обаче внукът се опитал да натопи за убийството татко си, зетя на Атанасови.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР