Полицията в Пловдив успя да хване невръстни злосторници, тормозещи хората

...
Полицията в Пловдив успя да хване невръстни злосторници, тормозещи хората
Коментари Харесай

Спипаха хлапаци, трошили прозорците на кооперация в Пловдив

Полицията в Пловдив съумя да хване невръстни злосторници, тормозещи хората в кооперация на улиците „ Лайка “ и „ Подрумче “, които са на границата сред кварталите „ Захарна фабрика “ и „ Шекер махала “.

В понеделник се оплакала живееща там, която съобщила, че за следващ път кооперацията е претърпяла канонада от камъни и има доста счупени стъкла по прозорците и терасите. Според пострадалите този гнет продължавал към този момент втора година, само че никой не се отзовавал на жалбите и сигналите им.

Този път полицията се задействала и почнала инспекция по осъществено закононарушение по член 216 от Наказателен кодекс за нелегално разваляне на непозната благосъстоятелност.

Служителите на реда открили, че подалата жалбата жена е съседка, която няма съпричастност към повреденото жилище. Пострадалият апартамент бил на лица от ромски генезис, които сега се намират отвън страната.

Днес служителите на реда разкрили причинителите, научи „ Марица “. Това са Сергей М., на 12 година, Стефан К., на 11 година и Иляз Д., на 13 година Физическият причинител бил Иляз, който се води на доклад в Детска педагогическа стая при Трето районно управление (на МВР), за осъществена сходна демонстрация презсептември 2019 година На всички деца са снети били писмени пояснения. С тях към този момент работят инспектори от Детската педагогическа стая.

По мотив извършващата се инспекция и сигнала за всекидневен тормоз, е била направена информация в масивите на Трето районно управление (на МВР) Пловдив, от която станало ясно, че от началото на 2020 година сходен сигнал е постъпил един път в районното ръководство на 29 юли м.г.

Материалите са докладвани на наблюдаващ прокурор в Районна прокуратура- Пловдив

Според проверяващите задачата на ромите от Шекер махала е била да принудят хората, които не са роми, да отидат да живеят на друго място, а ромите да изкупят жилищата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР