Полицията в Обединените арабски емирства е конфискувала 13 тона амфетаминови

...
Полицията в Обединените арабски емирства е конфискувала 13 тона амфетаминови
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства е конфискувала 13 тона амфетаминови таблетки

Полицията в Обединените арабски емирства е конфискувала 13 тона амфетаминови таблетки, контрабандно импортирани в мебели, съобщи БГНЕС.

Наркотикът, прочут като каптагон е на стойност над 1 милиарда $. Открит е откакто чиновниците са били предизвестени за недоверчив резервоар.

Наричан „ кокаинът на бедните “, каптагонът съгласно известията е един от най-популярните опиати измежду младежите в Персийския залив.

Полицията не загатва хипотетичния генезис на противозаконната пратка, само че се счита, че каптагонът се създава в големи количества в Сирия.

В разгара на гражданската война в страната въоръжени групировки са доставяли на бойците този опиат, който е мощно пристрастяващ и постоянно е подправен с кофеин, с цел да покачва смелостта им.

Твърди се, че задълбочаващата се беднотия е принудила доста елементарни сирийци да се включат в противозаконната търговия с каптагон, която е на стойност милиарди долари.

Макар че сирийското държавно управление отхвърля, в отчетите се показва, че авторитетни фигури от бизнеса и армията са свързани с производството и разпространяването на каптагон.

Дубайската полиция заяви, че при огромната интервенция е иззела пет транспортни контейнера с 13 тона хапчета.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР