Полицията в Бургас разби група за разпространение на наркотици в

...
Полицията в Бургас разби група за разпространение на наркотици в
Коментари Харесай

Не е за вярване! И бивш футболист на „Левски“ в разбитата група дилъри на дрога в Слънчев бряг

Полицията в Бургас разруши група за разпространяване на опиати в „ Слънчев бряг ”. В нея вземат участие единствено чужденци – шестима нигерийци и двама души от Гана. Всички задържани са със статут на законно пребиваващи у нас. Групата е следена от два месеца.
Седем са арестуваните за 72 часа, осмият се търси от полицията. Повечето са с престъпно минало – за трафик на хора и разпространяване на опиати. Сред тях е някогашният футболист на „ Левски “, на „ Локомотив “ (Мездра) и на „ Калиакра Каварна “ Майкъл Тевия. През 2010 година тогавашният отбранителен халф записа 3 турнирни мача със синята фланелка.
„ Най-характерното за тях е потреблението на тайници за предпазване на опиати, по централната алея на „ Слънчев бряг ”. Тайниците се сменят всеки ден – заровени на плажа ”, съобщи старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас.
„ Има строга йерархичност, нелегалност и доста мъчно може да се проникне в тяхната група “, споделя Мануел Манев, зам.-окръжен прокурор на Бургас
Действията им са били набюдавани близо два месеца. Групата разпространявала три типа опиати на територията – марихуана, кокаин и екстази, написа Лупа.
Един от арестуваните обикалял периметъра с велосипед, следял за цивилни и униформени служители на реда, с цел да подсигури спокойната активност на пласиращите опиатите. Те подбирали клиентите си, като се целяли най-вече в чужденци. „ Цената се определяла и от положението на алкохолното замайване на клиента “, добави Калоян Калоянов.
Сделката се сключвала с един от разпространителите, а дрогата доставял различен от групата. Адвокатите на арестуваните настояват, че клиентите им са незаслужено арестувани.
„ Нямат нищо общо с тези обвинявания. Не са взели участие в никаква проведена група и в тях не са открити никакви субстанции “, сподели юрист Димитър Марковски.
От полицията обаче обясниха, че при обиските на квартирите им са открити опиати и сума от 20 хил лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР