Полицията в Бургас арестува телефонните измамниците, които са успяли да

...
Полицията в Бургас арестува телефонните измамниците, които са успяли да
Коментари Харесай

Задържаха ало измамниците, задигнали 95 хил. лв.

Полицията в Бургас арестува телефонните измамниците, които са успяли да отмъкнат над 95 хиляди лв..

25-годишният Атанас Жеков и 29-годишният Петър Димитров са ало-мошеници от Карнобат, които оплетоха в мрежата си 79-годишна жена и й взеха всичките спестявания, съобщи  Флагман.бг.

Двамата са арестувани по време на последния си удар, като преди този момент са измамили още шестима души.

Атанас и Петър са задържани по време на спецакция от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи -Бургас, в която са взели участие и служители на реда от  РУ-Айтос и РУ-Карнобат. По време на следствието е открито, че двамата са работили по добре познатата скица - помощ на органите на реда за залавяне на ало апаши.

Те са работили по следната скица: По телефона първо се обадил единият от арестуваните и заплашил бабата, че ще я пребие, в случай че не му даде най-малко 15 хил.лева, а след това се обадил другият - показал се за служител на реда и уверил пенсионерката, че ще заловят нарушителя, само че тя трябвало да приготви парите и да ги сложи в кошчето до магазин Т-Маркет в Айтос.

 Жената незабавно отишла и изтеглила всичките си спестявания - 11 100 лв. и 62 евро, и ги поставила в дамската си чанта, която оставила до резервоар за отпадък край хипермаркета. Така тя изпълнила напътствията на мнимите полицейски чиновници и се отдалечила от чантата с парите.

Мъжете са хванати сега, в който прибират оставената от пенсионерката сума.

Установено е също по този начин, че в домовете, населявани от двамата нарушители, са открити движимости, които са отнети при други телефонни измами, осъществени в Карнобат.  При предходни измами те се представяли за лекари, включвали и тематиката с даряване на кръвна плазма.

Припомняме, че за схемата им заяви вътрешният министър Христо Терзийски, който предизвести от народен ефир жителите на Карнобат да не бъдат толкоз доверчиви.

Двамата мъже са с мярка за неотклонение „ задържане под стража за 72 часа ” като ги чака от 1 до 7 години затвор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР