Полицията се прави, че не вижда сутеньори и проституткиЦигани пребиха

...
Полицията се прави, че не вижда сутеньори и проституткиЦигани пребиха
Коментари Харесай

Бой и стрелба на детска площадка 

Полицията се прави, че не вижда сутеньори и проститутки
Цигани пребиха мъж, плашат деца и фамилии в Студентския град

Мургави дами хвърляли отпадъци

Двама роми стреляха на детска площадка в Студентски град и разрушиха с револвер главата на мъж. Причина за експанзията станала забележка към две мургави дами да не хвърлят фасове там, където играя деца.

Екшънът се разиграл към 18.30 ч в събота.



Детската площадка, на която се разиграла борбата, е дребна - има две пързалки и една скамейка.

“На площадката имаше две дами от ромски генезис с дете, които са изгонили майките от нашия блок, тъй като са им създали забележка, че замърсяват. Аз отидох да ревизира какво става и им споделих, че в случай че желаят да стоят тук, би трябвало да се преценяват с останалите хора. Те се наскърбиха, попитаха ме: “Искате да ни изгоните ли?”, описа през вчерашния ден потърпевшият Диян Дянков, който е с над 10 шева на главата.

Докато той се разправял с дамите, те извикали по телефона за подкрепление двамата мъже. “Единият ми опря револвер в главата като ми сподели: “Ще ти пръсна мозъка, копеле!”. Другият стартира да ми приказва, обърнах се към него и получих удар в главата с дръжката. От тая страна имам 5 шева и три места с по няколко шева”, споделя потърпевшият мъж. “Когато ме удари, аз се пробвах да се съпротивлявам и да избия револвера от него, като го блъснах, той потегли обратно, подпря се в едно дърво и създаде 3 изстрела в посока тялото ми от към метър разстояние”, добави Данков.

Докато той се борел с нападателите, притичал негов комшия и ромите избягали. По време на стрелбата на площадката не е имало деца, само че те играели на метри от нея. Изстрелите с газовия револвер са били в тази посока, споделиха съседи. Те настояват, че в блоковете в близост имало доста проститутки и сутеньори, и хората се страхували да излизат на открито. Преди дни различен мъж бил пребит грубо от ромите. Въпреки че всичко това било обществена загадка, полицията не взимала ограничения и не се намесвала.

И в този случай униформените се забавили, само че съумели да задържат двамата стрелци, които се били скрили в прилежащ блок. Те са мъже на 19 и на 36 година и са престъпно проявени. При обиск в жилището, в който са живели, са открити 3 газови револвера. Съседи обаче се притесняват, че ромите може да имат и нелегално бойно оръжие.
Съсед: Страх ни е да излизаме по улиците


Деян Рачев, комшия на потърпевшия Диян.

“В тези блокове е цялостно с проститутки и сутеньори. За нас е боязън да излизаме по улиците и да минаваме оттова, преди 2 дни е имало съвсем същият случай на пребит човек от роми или роми, както желаете ги наричайте, сподели съседът Деян Рачев, станал очевидец на нападението на детската площадка. Друг съсед добави: “За сводниците и проститутките се знае от дълго време, социална загадка е, тормози се целият квартал, само че полицията не се намесва и остават безнаказани.”

Седмица по-рано
Жена нахлу с джип измежду малчугани
Жена, седнала зад кормилото на мощен джип “Мерцедес”, опустоши ограда и нахлу измежду малчугани на детска площадка в Сливен. Екшънът се разигра на 25 юни - тъкмо една седмица по-рано от този в Студентския град в София, и по знамение се размина без потърпевши.

Шофьорката, брачният партньор є и двете им деца в 9 ч сутринта тръгвали към морето. Вместо на задна скорост, тя присъединила на предна и настъпила газта. Джипът за секунди се озовал на детската площадка до блок в кв. “Сините камъни”. Слава Богу, поради ранния част, нямала доста хора. За неправилната маневра лидерката е санкционирана с 20 лв., а вредите са за сметка на общината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР