Полицията преведе колона от трактори покрай завода, който беше отцепен,

...
Полицията преведе колона от трактори покрай завода, който беше отцепен,
Коментари Харесай

Протестиращи фермери посрещнаха гневно Шолц на откриването на завод в Котбус



Полицията преведе колона от трактори около завода, който беше отцепен, тъй че фермерите не можаха да стигнат до канцлера с техните машини

Германският канцлер Олаф Шолц през днешния ден беше посрещнат с шумни митинги от фермери, които демонстрираха против проекта на неговото държавно управление за последователно унищожаване на данъчните облекчения за дизеловите мотори, до момента в който посещаваше цех за високоскоростни влакове, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията организира колона от трактори около завода, който беше отцепен, тъй че фермерите не можаха да стигнат до канцлера с техните машини.

Шолц прояви известно схващане към рецензиите на фермерите, само че не отговори на техните опасения.
" Живеем във вълнуващи времена ", сподели канцлерът и добави, че е добре информиран за митингите.

Шолц приказва при откриването на нов железопътен цех за високоскоростни влакове в Котбус.

„ Това също е част от демокрацията - да изразяваш мнението си ", сподели Шолц за митингите.
В рамките на срещата Шолц искаше да беседва със аграрни производители от региона. Предвижда се той да беседва с премиера на локалната провинция Бранденбург в границите на откриването на завода.

Припомняме, че митингите на фермерите започнаха през декември предходната година, като доведоха до съществени тапи на пътищата в страната. Недоволните организират манифестации и блокират входове на автомагистрали. Сред куриозните форми на митинга им се подреди случая с немския вицеканцлер и министър на стопанската система Роберт Хабек, който бе блокиран за часове на ферибот, с който се прибираше от отмора.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР