Полицията претърси имоти на бившия управител на Североизточното държавно предприятие

...
Полицията претърси имоти на бившия управител на Североизточното държавно предприятие
Коментари Харесай

Проверки в имоти на Бейзат Яхя

Полицията претърси парцели на някогашния шеф на Североизточното държавно дружество Бейзат Яхя, научи от свои източници Радио Шумен. След инспекцията е формирано досъдебно произвеждане. Очаква се до края на деня прокуратурата да излезе с публична информация.

Униформените са влезнали в три парцела - във Венец, в село Осеновец и в местността „ Дъбрава “. При обиските са открити голям брой документи за благосъстоятелност на парцели, ловни пушки, ловни титли и няколко хиляди бутилки алкохол без бандерол.

Бейзат Яхя е някогашен деятел на Движение за права и свободи, само че от няколко години е измежду доверените хора на ГЕРБ в района. За нередности в работата му са подавани голям брой сигнали, само че по какъв начин са приключили инспекциите няма обществена информация.

През 2020 година антикорупционната комисия ревизира Яхя за спор на ползи, при договорка с парцел в ловно стопанство „ Паламара “.

Синът му Илтер Бейзат е за трети път депутат от ГЕРБ за Шумен.

Радио Шумен потърси за удостоверение представителя на Окръжна прокуратура - Шумен, който не дава отговор на телефонните позвънявания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР