Полицията на Бойко Рашков се е издънила при охраната на

...
Полицията на Бойко Рашков се е издънила при охраната на
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев: Полицията на Рашков сбърка тактиката в охраната на протеста, НСО не може да държи сметка на депутатите

Полицията на Бойко Рашков се е издънила при защитата на митинга против зелените документи, проведен от Политическа партия " Възраждане ". Това стана ясно от обществен коментар на някогашния полицейски шеф ген. Васил Василев пред Нова нюз.

Според някогашния шеф на полицията тактиката на органите на реда по време на митинга пред Народното събрание е била неправилна.

В сряда, докарани с десетки рейсове от страната, антиваксъри и последователи на " Възраждане " се пробваха да щурмуват Народното събрание.

" Няма по какъв начин защитата от НСО да държи сметка на депутатите по какъв начин да се държат. Те могат да им създадат забележка. Всичко зависи от самия народен представител, държанието му е негова отговорност. А смяна на закон в това връзки няма да свърши работа ", това ген. Васил Василев.
свързани новини28417на 13.01.2022
" При влизане в Народното събрание могат да се случат доста неща, само че постройката на Народното събрание е обект от националната сигурност, такова нещо не трябва да се случва с нея ", безапелационен бе той.

Васил Василев напомни, че работата на служителите на реда е да не позволяват щета на имущество и дейности, които да водят до заплаха за живота и здравето на хората.

Според него е било неточност, че по време на митинга служителите на реда са били без маски и без уместно съоръжение.

" Това че имаше рекорден брой инфектирани с Коронавирус, а на този митинг на " Възраждане " имаше скупчване на доста хора, без да се съблюдават никакви ограничения, е неточност. Трябва да се носи морална отговорност, а може и наказателна ", добави ген. Василев.

Според него и тактиката на побутване от страна на полицията е била неправилна, защото е рискова и цялостна с благоприятни условия за пострадвания.

" Всички би трябвало да знаят, че когато се върви на митинг, е ясно, че ще има провокации, че ще има опозиция ", съобщи Васил Василев.

За него е било нужно да има пропускателни пунктове, служителите на реда да са оборудван. Липсвал е и началник от страна на полицията, който да владее и управлява протичащото се на митинга.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР