Полицията е заловила измамника, преметнал известният български художник Георги Паунов-Паунеца

...
Полицията е заловила измамника, преметнал известният български художник Георги Паунов-Паунеца
Коментари Харесай

Разкриха хитър мошеник, преметнал известния художник Георги Паунов с картини за хиляди левове

Полицията е заловила измамника, преметнал известният български художник Георги Паунов-Паунеца и отмъкнал картините му, оповестиха от полицията. Той е сгащен, до момента в който правил нова скица в столицата, пробвайки се да продаде творбите на изкуството.
Както BulNews.bg заяви, преди дни Паунеца подал сигнал в полицията, че е станал жертва на машинация. Той декларирал, че 70 от картините му били откраднати от остроумен шарлатанин, който се представял за негов братовчед. След като съумял да заблуди художника, че са роднини, той в продължение на 2 седмици прибрал творенията му под претекст, че ще ги продаде. След известно време телефонът, по който контактувал с Паунов, бил изключен и схемата лъснала.
По данни на актьора, творбите са на стойност към 35 000 лв..
След извършено следствие полицията хванала следите на мошеника. В София било засечено лице, което се показва като Георги Паунов, и е направило опит да продаде част от картините в магазин на бул. "Македония ". Криминалисти от 6-то районно управление (на МВР) към Столична дирекция на вътрешните работи нахлули в жилище наоколо, благосъстоятелност на 65-годишната Жасмина С., където е хванат 69-годишният Младен М. от Плевен. Именно той е обвинен като лицето, показало се за художника.
В жилището са открити 20 картини от маслени бои, подписани от Паунов, които са предадени непринудено. Къде са останалите творби на изкуството и дали към този момент са продадени от измамника, не се показва.
Георги Паунов-Паунеца е от Вършец, само че от години живее във Франция. Той е прочут на феновете на изкуството с майсторството си при основаването на картини с маслени бои. Има зад тила си десетки независими изложения, а негови творби имат частни колекционери от България, Германия, Франция, Съединени американски щати, Англия и други, както и голям брой галерии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР