Полицаят, който охраняваше секцията ни обясни как госпожата като е

...
Полицаят, който охраняваше секцията ни обясни как госпожата като е
Коментари Харесай

Кметът на Симитли - отговорен за провеждането на изборите и горд, че синът му отново ще е депутат

" Полицаят, който охраняваше секцията ни изясни по какъв начин госпожата като е пристигнала, е споделила, че е тук, с цел да провали изборите, не е за тук поради друго ".

Това сподели кметът на Симитли Апостол Апостолов в предаването " На фокус с Лора Крумова " по Нова телевизия по отношение на изказванията на членът на СИК в село Долно Осеново Ина Маслянкова, че вотът там е бил изопачен.

Апостолов съобщи, че е горделив, че синът му още веднъж ще е народен представител - за следващ, пети път е с най-вече преференции.

" Това демонстрира, че го ценят и почитат, изключително в нашия район. Има рекордните за страната 7300 преференции, само че близо 3000 са отвън община Симитли ", сподели градоначалникът и няколко пъти повтори, че всеки може да откри сина му за помощ.

Напомняме, че 34-годишният Стефан Апостолов е един от рекордьорите по преференции на изборите. На 2 октомври 7357 души са отбелязали преференция за Апостолов: това е с над 500 души повече спрямо вота през ноември.

" Местният човек може да ти свърши работа, може да го видиш всеки божи ден. Местните хора показаха това да е сина ми, тъй като видяха, че е подобаващ. Не съм го показал аз. Хората гласоподават за Стефан за това, че не желаят да пристигна един народен представител по време на изборната акция и след това да го няма и четири години да не знае какви са проблемите и след 4 години да каже " Дайте ми вашия избор, аз ще се поправя. Моят наследник знае проблемите на всяко едно обитаемо место в Симитли ", съобщи Апостолов.

Той изрично отхвърли теориите за напън в Долно Осеново, където съвсем всеки дал своя вот за ГЕРБ, с дребни изключения, е пуснал преференция за сина му.

" В секцията в Долно Осеново бяхме с Андрей Гюров от Политическа партия. Дойде, видя, че няма нищо общо това, което подаваше като сигнали дамата от тяхната партия, и като ни наобиколиха като отидохме да пием кафе му споделиха: " Ако и ти беше си направил труда да пиеш кафе с нас по време на акцията, щеше да вземеш повече преференции " ", сподели кметът.

Според Ина Маслянкова в деня на изборите в секцията е имало човек, който опитал да гласоподава с две персонални карти, сюрпризиран, че този път няма по какъв начин да пусне две бюлетини. Тя не срещнала поддръжка от останалите членове на СИК, а по-скоро укор за подаването на сигнали за нередности. Жалбите са за опасност против нея, за инструкции по какъв начин да се гласоподава, за придружаване на повече от двама души.

" Един човек искаше да влезе с вуйна си и когато го попитах за нейните имена, сподели, че не ги знае и че по закон не е задължен да знае имената на вуйна си ", разяснява Маслянкова.

Според кмета на Симитли обаче това не е правилно. Той отхвърли и да е пропагандирал в интерес на сина в изборния ден.

" Не е имало тъжба против мен и сина ми в изборния ден. ", сподели той във връзка обвиняванията на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Апостолов сподели още, че бил задължен да обикаля секциите, защото е " виновен за цялостното осъществяване на изборите ".

" Кметът дава отговор напълно за провеждането на изборите ", уточни той и посочи, че е обикалял извън, а не е влизал в секциите и е бил извънредно сюрпризиран от " изсипването " на 50-60 служителя на реда в Долно Осеново на 2 октомври.

" Не видях нито едно нарушаване в изборния ден и това е установено и от ЦИК като се изключи жалбата на ГЕРБ до ЦИК за това, че госпожата е попречила да се гласоподава с компаньон, а законът го разрешава ", заключи той.

Апостол Апостолов е кмет на Симитли от 2003 година до през днешния ден.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР