Полицай - трафикант заряза шестима афганистанци в Карлово, арестуваха гоСрещу

...
Полицай - трафикант заряза шестима афганистанци в Карлово, арестуваха гоСрещу
Коментари Харесай

Полицай - трафикант заряза шестима афганистанци в Карлово, арестуваха го

Полицай - трафикант заряза шестима афганистанци в Карлово, арестуваха го
Срещу 2000 лева на човек 29-годишен столичен служител на реда от Охранителна полиция се е наел да взе участие в трафик на незаконно пребиваващи чужденци, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

На 5 август вечерта в късните часове с четири автомобила трябвало да бъдат превозени общо 22 незаконни мигранти от Афганистан от Бургас до София, откъдето пък те щели да поемат към Западна Европа. Въпросният служител на реда натоварил шестима мъже, на възраст от 16 до 21 години в лек автомобил "Мерцедес" и поел от морския град към столицата. Още в Бургас съмнителните лица в колата му били видяни и малко след излизане от града полицията пробвала да го спре, само че той профучал със скорост 180-200 км в час. По сходен метод приключили опитите за полицейски инспекции по автомагистрала "Тракия" до Сливен, Стара Загора, Пловдив.

От автомагистралата след Пловдив, в опит да избегне полицията, той се отклонил към Карлово. Нов, пети следващ опит да бъде спрян от полицията в град Баня още веднъж приключил несполучливо. Полицаят трафикант стигнал до Карлово и там оставил в центъра шестимата афганистанци, като съумял да им вземе 100 $, с цел да парира нови опити от страна на полицията.

Според окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов, в този момент излиза наяве, че въобще е нямал желание да се върне да ги прибере. Нещо повече - отмъкнал багажите им, оставил за себе си по-ценните неща, а останалото дал на роми от Карлово. Вещите са открити в автомобила му. След като е разгласен за общодържавно търсене, той най- сетне е спрян в Пирдоп, където му поставят и белезниците.

В схемата от четирима трафиканти той е единственият служител на реда, а в София в апартамент са открити останалите 16 души, превозени от Бургас. Те са мъже, измежду тях има и десетгодишно момче.

Срещу служителя на реда ще бъде повдигнато обвиняване по член 281 алинея 2 за подкрепяне на нелегално пребиваващи чужденци, ще бъде упрекнат и за кражба. Нелегалните мигранти се разпитват, след привършване на следствените дейности ще бъдат настанени в Центъра за краткотрайно престояване в Любимец. От четиримата, въвлечени в схемата за трафик, един към момента се търси. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР