Полицаите, които са на терен, на първа линия в борбата

...
Полицаите, които са на терен, на първа линия в борбата
Коментари Харесай

Полицаите на терен първи на тест за вируса

Полицаите, които са на терен, на първа линия в битката с пандемията от ковид у нас, първи ще бъдат подложени на тест за болестта. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов в телевизионно изявление. С последните ограничения, които бяха въведени, имаме ужасно доста чиновници на КПП-ата, разяснява той. Снощи министър председателят Бойко Борисов изясни 1000 бързи теста ще бъдат направени на няколко групи - служители на реда, водачи на градски превоз, водачи на коли за спешна помощ. Тези проби ще бъдат кръвни и ще покажат дали е прекаран вирусът. Тогава от тези 1000 души ще разберем каква е представителната извадка за инфектираните. Най-много ще се тестват служители на реда от КПП-та, тъй като те са изложени на вероятно заразяване по през целия ден, сподели Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Правим 1000 теста на служители на реда и водачи

Иванов заяви още, че плащовете, с които са снабдени служителите на реда на КПП-ата в Банско, са от запасите на военно-временната отбрана. На КПП-ата в градовете са извадени даже и оперативни служащи, тъй като натоварването, на което са подложени униформените, е голямо.

" Трябва човек да е виновен, с изключение на, че човек вреди на себе си, той вреди и на своите близки. Най-много хора са под карантина в София ”, сподели Иванов. И обясни по какъв начин се следи спазването на карантината: „ Взимаме сведения от съседи, огромна част от обществото ни оказва помощ, звъни се на мобилните телефони на хората под карантина да се покажат на терасите. Не би трябвало да работим под боязън от наказването, само че това е метод хората, които са безотговорни, да си получат заслуженото ".

Ивайло Иванов заяви и положителната вест, че досега няма регистриран случай на телефонна машинация, обвързвана с ковид. Последната машинация била, че идва еврото и би трябвало да се обменят левовете. Всеки, който му бъдат поискани пари от името на страната да знае, че това е машинация и закононарушение, съобщи основният секретар за телефонните измамници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР