Полицаите казват, че противоречивият законопроект на полицията в Ню Йорк,

...
Полицаите казват, че противоречивият законопроект на полицията в Ню Йорк,
Коментари Харесай

Новият законопроект за ченгетата в Ню Йорк може да забави големи разследвания, като терористичната атака на West Side Highway през 2017 г.: източници

Полицаите споделят, че спореният законопроект на полицията в Ню Йорк, който ще принуди чиновниците да документират даже най-незначителните взаимоотношения, ще направи града по-малко безвреден и усложнен следствия – изключително по време на огромни произшествия като терористичната офанзива на автомагистралата West Side през 2017 година

Застъпниците на законодателството — наречено „ Закон за какъв брой прекъсвания “ — настояват, че условието служителите на реда да записват „ очевидната “ възраст, пол, раса и етническа принадлежност на хората, с които приказват, ще увеличи прозрачността на полицията.

Но уличните служители на реда споделят, че законопроектът, който градският съвет прокарва напред макар ветото на кмета Ерик Адамс в петък, ще им загуби времето, като ги принуди да записват неуместна информация, вместо да правят полицейска работа.

Източници показаха огромни произшествия – като всеобщата пукотевица през април 2022 година във вагон на метрото в Бруклин, оставила 10 ранени – като отлични образци за това по какъв начин мандатът ще затрудни ченгетата и ще попречи на незабавните следствия.

„ Бих прекарал целия си ден в събиране на информация от очевидци, вместо да диря всеобщ стрелец, до момента в който жителите на Ню Йорк са в суматоха “, сподели ченге от Бруклин.

Друг полицейски източник повдигна въпроса за офанзивата на автомагистрала West Side от 2017 година, когато терорист, ръководещ камион Home Depot, умъртви осем души и рани няколко други.

„ В обстановки, в които бързите и решителни дейности са от значително значение, такива законодателни ограничавания могат да съставляват съществено предизвикателство за ефикасното действие на правоприлагащите органи, евентуално застрашавайки публичната сигурност в процеса “, сподели източникът.

„ След сходни произшествия правоприлагащите органи като NYPD постоянно разчитат на самодейни ограничения, в това число прекъсвания и инспекции, за попречване на сходни терористични актове. “

Законопроектът „ може да попречи на способността на NYPD да организира задълбочени и навременни следствия, възпрепятствайки способността им да разпознават и да се намесват в евентуални закани “, добави източникът.

Друго служител на реда сподели, че законопроектът обезсърчава членовете на общността да приказват с полицията, което може да лиши опциите на полицията в Ню Йорк да научи кои нарушители обикалят квартала.

„ Това на процедура слага преграда сред ченгетата и общността “, сподели служителят на реда.

Четвърти служител на реда назова законопроекта „ безразсъден “ и сподели, че политиците го употребяват, с цел да търсят някакъв тип димящо оръжие.

„ Ако в действителност ще включва нуждата да записвате всичко за хората, които сте попитали по време на канава, това ще бъде същински проблем. Може да има 35 от тях в турне “, сподели източникът.

„ [Ако добавите] да се постанова да вършиме повече отчети на така и така слабата работна мощ, породена от толкоз малко хора, които желаят да бъдат ченгета – вследствие на законодателство като това – това просто ще значи по-дълго време за реакция. “

>

Съветът одобри законопроекта през декември с право на несъгласие, болшинство 35-9 и седем членове се въздържаха.

Адамс наложи несъгласие на законопроекта предходната седмица, заявявайки, че ще затъне ченгетата в документи и ще докара до ексклузивен труд – и ще сътвори борба със Съвета.

„ Ние не се противопоставяме на целия законопроект, който показаха – ние се противопоставяме на тази част от него “, сподели Адамс, базирайки се на това по какъв начин мярката ще накара ченгетата да записват съществена информация за лицата, участващи в прекъсвания на ниско равнище, по този начин наречените прекъсвания от първо равнище.

„ Добросъвестно, само че практичността при използването му не е реалистична “, продължи Хизонър. „ Това ще докара до генериране на милиони отчети и ще усили изключителния труд. “

Съветът отвърна на удара в неделя, издавайки изказване, в което се споделя, че администрацията на Адамс е пренебрегнала обстоятелството, че спирките от първо равнище „ постоянно включват случаи, когато чиновниците питат някого къде отиват или за тяхната идентификация липсват съмнения за закононарушение, нещо, което Съветът схваща. ”

„ Разликите сред спирките от равнище 1, 2 и 3 постоянно не са явни за жителите на Ню Йорк, които са наранени от тези ежедневни спирания, което акцентира смисъла на прозрачността, която законопроектът на Съвета ще реализира “, се споделя в изказването.

>

Полицейският комисар Едуард Кабан сподели на неделна конференция, че законопроектът ще накара чиновниците да записват милиони взаимоотношения.

Тези условия, сподели той, биха били „ зашеметяващи “.

Източник: nypost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР