Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник - 8

...
Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник - 8
Коментари Харесай

На празника си полицаите излязоха на протест

Полицаите излязоха на митинг на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията им са за 30-процентно нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи, заяви БНР.

През миналата седмица имаше договаряния сред другите синдикати в министерството и управлението на ведомството. След диалозите, в които се е присъединил и министър председателят Бойко Борисов, стана ясно, че възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година. Въпреки това от Синдикалната федерация на чиновниците излязоха на митинг в градинката до църквата „ Св. Седмочисленици “. След това се планува и шествие до постройките на Министерството на финансите и на Народното събрание.

Недоволството породи след разпореждане на Министерския съвет за 30-процентно нарастване на заплатите на работещите в доста администрации в страната.

„ 15% са обещани, те не са дадени, не е несъмнено какво ще се гласоподава след това в Народното събрание и естествено, че няма да отстъпим, тъй като имаме достолепие и чест. След като Министерски съвет реши, че 34 администрации в страната ще получат до 30% и е реалност това със задна дата от 1 август, т.е. към този момент 5 месеца ги получават, а чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са съгласно тях на първа линия естествено, че няма да отстъпим.   Меко казано афектирани, по тази причина сътрудниците от цялата страна през днешния ден се събират, направихме предупредителни митинги и ще продължим, докато ни се обърне внимание и се удовлетворят нашите претенции “, съобщи Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Междувременно вътрешният министър Христо Терзийски съобщи, че също счита, че заплатите на служителите на реда би трябвало да бъдат увеличени. Но посочи, че в Бюджет 2021 е изработен план за 15% покачване. И добави, че като се добави клас " прослужено време " и други надбавки, които също се усилват от тези 15 на 100, ще има чиновници на Министерство на вътрешните работи, чието нарастване на заплатите ще доближи над 20%.

По-рано Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разяснява: „ Съгласете се, че на фона на тези до 30 %, за които става дума в постановлението, едни 10 % за нас звучат в действителност малко обидно “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР