Полицаи, водолази, съселяни и пожарникари са се включили в акцията

...
Полицаи, водолази, съселяни и пожарникари са се включили в акцията
Коментари Харесай

Седми ден издирват изчезналото дете в Монтанско

Полицаи, водолази, съселяни и пожарникари са се присъединили в акцията по намирането на 11-годишната Любка

Седми ден продължава издирването на изчезнало дете на 11 години край монтанското село Сумер, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Детето се споделя Любка Михайлова Серафимова и живее във Вършец. На 21 януари в петък тя отишла с майка си на посетители на вуйчо си в село Сумер, което е на 20 км от Вършец и на 15 км от Монтана. В събота, 22 януари, Любка излязла от къщата на своя родственик и повече не се прибрала. Още същия ден околните подали сигнал в полицията и по здрач почнало търсене. В търсенето са се присъединили служители на реда от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана, жандармеристи от зоналното отделение в града, пожарникари, спасители и към 40 души от село Сумер. Водолази от Монтана са претърсили коритото на река Ботуня, която тече край село Сумер, само че до в този момент няма и диря от Любка. Спасители от Монтана са източили със профилирана техника герани в село Сумер, само че детето не е намерено и там. В издирването вземат участие и чиновници от Школата за подготовка на служебни кучета в Берковица със своите кучета, които са подготвени за защита на държавната граница и за разкриване на хора в пресечени местности.

От полицията прецизират, че в деня на изгубването детето е било облечено с жълто яке и пъстър чеп. Любка е висока към 120 см, страда от детска церебрална парализа, придвижванията и говорът ѝ са затруднени. От дирекцията в Монтана молят жителите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността е обезпечена.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР