Политологът Димитър Димитров смята, че вместо машинно гласуване трябва да

...
Политологът Димитър Димитров смята, че вместо машинно гласуване трябва да
Коментари Харесай

Политолог излезе с нова идея за изборите

Политологът Димитър Димитров счита, че вместо машинно гласоподаване би трябвало да се продължи с бюлетините, само че да се назначи един преброител, който да не е партийно привързан. каквото този човек преброи, това ще бъде отразено.

Така се прави в Испания, уточни Димитров.

Той посочи, че това може да е юрист и даже уточни за образец адв. Николай Хаджигенов от така наречен " отровно трио ".

" Машините основават една доста дълга разпечатка. Ако има доста претенденти, може да бъде метри дълга. Комисиите вземат решение по какъв начин да отразят числата в нея и да прибавят в нея числата от изборната комисия ", изясни той техниката на преброяването при машинно гласоподаване.

" Няма кой да сертифицира машините за гласоподаване - те не са сигурни. Сертифицирането коства 4 месеца - това е великанска работа, която няма по какъв начин да се случи бързо. Машинното гласоподаване е неправилен разкош - харчим едни 100 млн. лева, с цел да може протоколите най-после отново да се впишат на ръка ", приключи доцент Димитър Димитров.

" Произвеждаме изборни резултати, които зависят от всички дали своят вот, секции, региони и градове. Технологиите не са ясни за всички и е елементарно да се спекулира ", разяснява социологът във връзка машинното гласоподаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР