Политологът Андрей Райчев коментира пред БНР последните рокади в кабинета

...
Политологът Андрей Райчев коментира пред БНР последните рокади в кабинета
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Големият коз на Борисов е заявката, че няма да е премиер от март

Политологът Андрей Райчев разяснява пред БНР последните рокади в кабинета "Борисов 3 ", оповестени през днешния ден. Според него те могат да бъдат обсъждани като оценка на Борисов за силата на митинга. "Колебанието на Борисов беше сред малко и доста, като малко значи да смени министри, доста - да постави някого на свое място. В случая отстъпи малко ", разтълкува ремонта на държавното управление Райчев.

Според него Борисов в никакъв случай не пази незащитими окопи. В случая на Горанов отстъпва незащитима позиция. Горанов си отива поради Божков. Премиерът си развързва ръцете, има опция дори да нападна.

Вторият окоп, който Борисов отстъпва, е министерството на стопанската система, а третият - Ангелкова, като повода е вътрешнокоалиционна - искане на Валери Симеонов, означи Райчев.

Има един непредаден окоп - фамозният Данаил Кирилов резервира поста си. Това е слаба огнева точка и мисля, че те ще съжаляват за нейното удържане, сподели още социологът.

Борисов не се интересува изключително какво ще стане вляво, само че появяването на антиборисовска линия вдясно се счита за най-главния въпрос. Затова Христо Иванов беше упрекнат, че желае да превземе поста основен прокурор, добави Райчев.

Той дефинира назначението на Кирил Ананиев за финансов министър като "технологично ". Според Райчев външен човек мъчно би вникнал в обстановката.

Най-големият коз на Борисов е поръчката, че няма да бъде министър председател от март. Огромна мощ е да кажеш "аз няма да бъда министър председател, ще остана водач на партия ", акцентира Райчев. Според него от политиците у нас такава мощ има единствено Доган.

Никой не знае какво ще направи митингът, това е отвореното бъдеще. Борисов изигра своя ход, сподели още Андрей Райчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР