Политолог попиля министър-председателя и посочи кой е политическият лидер в

...
Политолог попиля министър-председателя и посочи кой е политическият лидер в
Коментари Харесай

Политолог: Русия директно заклейми Бългаия като вражеска страна. Водят се безсмислени дебати дали да има специални сили на НАТО на наша територия

Политолог попиля министър-председателя и уточни кой е политическият водач сега.

„ Това държавно управление би трябвало да работи в извънредно сложна обстановка. Това е държавното управление, което влезе във допустимо най-трудната обстановка от рецесията през 1997 година Само държавното управление на Иван Костов е влизало в по-тежка обстановка. “ Това сподели пред БНР политологът и някогашен евродепутат Светослав Малинов.

По думите му би трябвало да съдим държавното управление „ по това по какъв начин се оправя с рецесиите, които се наслагват една върху друга, а не тъкмо дали извършва обещанията си “.

„ В този смисъл държавното управление се оправя отчасти с едни неща, сносно с други и изцяло отхвърля трети ", сподели още той.

Според Малинов ръководещите са се справили с ръководството на Covid рецесията, само че по отношение на Украйна се водят безсмислени диспути – да вземем за пример дали да има специфична съюзническа бойна група на наша територия, както и дали можем да охраняваме сами небето си с съветски самолети.

„ И сега ние сме в обстановка на страна, която е член на Европейски Съюз и НАТО и непосредствено е жигосана като вражеска от Русия, само че в същото време се пробва да откри някаква по-мека позиция ", добави той.

" Кирил Петков не съумява да реализира това политическо водачество, което се чака от министър председател ", смята Светослав Малинов.

„ В момента водачът на държавното управление явно не наподобява да е министър председателят. Очевидно Кирил Петков не се оправя с тази задача. По един въпрос е един, по различен е различен. Съвсем несъмнено се вижда по какъв начин президентът Радев и Българска социалистическа партия, непосредствено Корнелия Нинова, съумяват да зададат позицията на държавното управление по отношение на Украйна. Те лидират по тази тематика. Нинова съумява да господства и някои други тематики ", добави той.

„ Коалицията изкуствено ще се заздрави краткотрайно поради рецесиите и напрежението, само че най-здравата заварка, не доста почтена, е страхът от предварителни избори и най-много ударът, който ще понесе партията, групировката от обединението, която ще ги провокира “, подчерта Светослав Малинов.

Според него това изкуствено укрепване ще трае до локалните избори.

Изостават правосъдната промяна и всичко обвързвано с тази тематика, регистрира политологът.

Ако не се показва пред гласоподавателите, че има подготвеност и мощ Иван Гешев да бъде заменен в границите на закона и няма „ безапелационно напредване в тази посока, дискредитирането на ръководещата коалиция по тази точка ще бъде тежко “, прогнозира Светослав Малинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР