Политиците възприемат изборния процес като технология за създаване на изборен

...
Политиците възприемат изборния процес като технология за създаване на изборен
Коментари Харесай

Калин Славов: Изборният резултат отново ще бъде изкривен от политически пазарлък

Политиците възприемат изборния развой като технология за основаване на избирателен резултат, а не за продобиване на мозъците и сърцата на хората. Това съобщи пред Калин Славов, " Прозрачност без граници ".

" Те се оказват ваксинирани и от наказателно гонене, и от чисто административни последствия. Обществото схваща, че политиците съумяха да създат една лична класа и личен свят, в който са си самодостатъчни. Прекъсната е връзката на продуциране на политическата власт от дейностите на суверена. Това им дава опция да не се преценяват с публичните настроения и демотивира жителите ", разяснява той.

Според Славов в последното десетилетие скандалните разкрития са съвсем ежеседмични. Избирателят към този момент не се въздейства от това какво бива разкрито за един или различен политик. Много бързо се не помни. Последиците са никакви. Дори чисто престъпни действия остават в пространството. Всеки може да бъде клиент на прокуратурата. Въпросът е до каква степен се стига в един углавен развой. Има политици, които са били в допир с наказателното следствие, само че няма особени последствия от това, акцентира той.

Славов напомни, че българските жители няколко пъти се пробваха да създадат углавен избор.

" Политически обединения, пристигнали от нищото, се показваха на политическата сцена като добре показани в Народното събрание поради наказателния избор. Веднъж пристигнали на цената обаче, те бързо се приспособяват към нравите и не желаят да трансформират пиесата.Лек за тази обстановка е всеобщото гласоподаване. Тогава клиентелистките групички имат по-малка тежест. Това може да обърка сметките на политиците ", е мнението на представителя на " Прозрачност без граници ".

Част от казуса е конструирането на изборната администрация, изясни Славов.

" Изборната администрация е политическа проекция. В значително страни не е по този начин. Определени групи от професионални класи са ангажирани да управляват комисии. Така по-трудно се въздейства върху тях. Не може да чакаме от политически образувани органи да имат друго държание ".

Машинното и обичайното гласоподаване са проекция на разбирането на две политически групи, уточни още Славов.

" Те свеждат изборите до преодоляване на изборната процедура. И двете са упрекват взаимно в операция.Машините бяха превърнати в елементарни принтери. Какво могат да трансформират едни принтери?, попита той.

По думите му се е стигнало да основаването на самовъзпроизвеждаща се политическа номенклатура, като някои от тях не са работили нищо други. Така едни и същи лица са безконечни участници в политическия живот.

Изборният резултат още веднъж ще бъде килнат от политически пазарлък, счита Славов.

" Държавата ще бъде ръководена от болшинства, разнообразни от тези, които гласоподавателят е планувал. Ще бъде въпрос на политически сделки ".

Едва ли кабинетите, които назоваваме служебни, биха били доста по-разлачни, сподели още специалистът.

Възможността за въздействие върху участниците в изборите за всеки район е по друга линия, изясни той.

" Става въпрос за клиентелистки процеси, които демонстрират доколко политиците са съумели да доближат до всекидневието на жителите ".

Калин Славов посъветва жителите " да бъдат малко по-големи реалисти и да видят, че голяма част от процесите, които ги касаят директно, зависят от политиците, определени в Народно събрание и в Екологичен потенциал ".

" Нашата интензивност е тази, която ще ги накара да ни извърнат внимание ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР