Политици, които тласкат България към война, дължат отговор на българите

...
Политици, които тласкат България към война, дължат отговор на българите
Коментари Харесай

Президентът Радев обясни за декларацията за Украйна и посече...

„ Политици, които тласкат България към война, дължат отговор на българите чий интерес обслужват “, това съобщи пред медиите президентът Румен Радев, който е на посещаване в Прага. " С цялостна увереност не подписах декларацията за Украйна. Това значи въвличането ни във война с Русия ", добави президентът.

Президентът разяснява и позицията на „ Демократичната България ”, които обявиха, че първият законопроект, който ще внесат в 48-ото Народно събрание, ще е за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, и осъдиха решението му да не постави подписа си в декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна.

" Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа рецесия, „ Демократична България ” бърза да тласне страната ни във войната още преди да е призован Народното събрание. Ако със същата пристрастеност работиха за самите промени и ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга ", сподели президентът.

" Трудно за поверие е, че управлението на коалиция, която претендира за либералност и морал в политиката, може да си служи с откровени неистини и операции. С цялостна увереност не подписах декларацията за присъединение на Украйна в НАТО. Ще работя против замесване на България във войната ", съобщи Румен Радев.

По отношение на изборите президентът добави още, че ще даде на партиите задоволително време, с цел да обсъдят правилата и целите си, тъй че да излъчат постоянно държавно управление и да има парламент. 

" Очаквам от партиите да слагат преди всичко ползите на жителите ", акцентира Радев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР