Политиката по равнопоставеност обхваща всички области на живота и е

...
Политиката по равнопоставеност обхваща всички области на живота и е
Коментари Харесай

Вицепремиерът Лазаров: Политиката по равнопоставеност е необходимо условие за напредък в обществото

Политиката по равнопоставеност обгръща всички области на живота и е належащо изискване и гаранция за положително ръководство и прогрес в обществото.

През идната година Министерството на труда и обществената политика ще осъществя редица начинания, ориентирани към основаването на устойчиви благоприятни условия за интензивно присъединяване в пазара на труда и публичния живот на всички хора и най-много на неравнопоставените групи. “ Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на гала по връчване на Националните награди на Съвета на дамите в бизнеса в България за 2022 година Той връчи наградите в категория „ Вдъхновяваща самодейност за превъзмогване на стереотипните настройки и приобщаване на малцинствените групи и хора с увреждания “.

Министър Лазаров акцентира, че над 830 млн. лева ще бъдат вложени през 2023 година за поддръжка на работодателите и на заетите, както и за реализацията на безработните на пазара на труда. Средствата са по Програма „ Развитие на човешките запаси “ и Плана за възобновяване и резистентност и ще се изразходват за стратегии за претовареност, образование, менторство и професионално развиване на хора от разнородни целеви групи. „ Ще насочим напъните си и към поощряване на обществената и солидарната стопанска система на районно и локално ниво, към начинания за обществени нововъведения и към адаптирането на работната среда, в това число за хора с разнообразни потребности “, разясни той.

„ Промяната на работната среда ще докара до по-добри финансови резултати и построяването на по-справедливо общество, в което всеки ще заслужи своето място въз основата на своите обучение, подготовка и качества, без дискриминация “, съобщи министър Лазаров. Той акцентира смисъла на взаимните старания, с които освен да се отличават достиженията, изменящи бизнеса и работната среда в България към по-добро, само че и да се предизвикват от ден на ден компании да основават условия на труд, даващи опция на чиновниците да осъществят цялостния си капацитет – без значение от техния пол, етническа принадлежност и здравословно положение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР