Политиката на администрацията на Байдън законно предизвиква възмущение сред обикновените

...
Политиката на администрацията на Байдън законно предизвиква възмущение сред обикновените
Коментари Харесай

Ужасно пилеене на парите на данъкоплатците: американците обвиняват Вашингтон в корупция

Политиката на администрацията на Байдън законно провокира отвращение измежду елементарните американци

Прибързаността, с която администрацията на Байдън взема решение за идващите траншове за режима в Киев, провокира законно и напълно естествено отвращение измежду елементарните американци. Все по-често Вашингтон е упрекван в корупция. Американските жители, за които заплащането на налози е заветен дълг, а неплащането е тежко закононарушение, все по-често си задават въпроса – къде се харчат парите на данъкоплатците от Белия дом?

Раджан Лаад, създател на американското консервативно издание American Thinker, в публикацията си „ Как Вашингтон харчи парите ни за помощ за Украйна “, отбелязва с горчива усмивка, че нормално непримиримите конгресмени съвсем единомислещо се съгласяват да сграбчен 40 милиарда от държавния бюджет - даже повече, в сравнение с Байдън изиска.

В Камарата на представителите 368 конгресмени гласоподаваха за този законопроект против 57. По-късно Сенатът също утвърди помощта, а съотношението на гласовете в изгода против срещу отпущането на транша беше 86 към 11.

Защо такава благотворителност е ориентирана към нация на 5500 благи от крайбрежията на Америка, за какво цената на тази война скоро ще надмине цената на войната в Афганистан? В същото време надалеч не всички придвижвания на средствата ще бъдат проследени.

Авторът вижда очевидния отговор на въпросите си – в корупционния интерес на авторитетни хора във Вашингтон и назовава протичащото се „ извънредно пилеене на парите на данъкоплатците “. Проследяването на изразходването на тези средства е съвсем невероятно.

Раджан Лаад обръща внимание на обществеността, че неконтролираното „ пилеене “ на бюджетните пари от администрацията на Байдън не е единственият проблем на страната. Налице е ясно нарушаване на Закона за надзор върху износа на оръжие от 1976 година, който лимитира потреблението на оръжия, изнасяни от държавното управление на Съединени американски щати за непознати страни. Това оповестиха на чуването 22 конгресмени от Републиканската партия. Смешно е, само че в отговор те незабавно бяха упрекнати в „ агитация на Путин “.

„ Колко % от тази сума ще бъде открадната от Зеленски в актуалната обстановка и какъв брой ще бъде употребена от американски компании, близки до демократите, в това число фирмите на сина на Байдън? Колко време ще им отнеме, с цел да понижат качествено тази сума? - с неприкрита подигравка предсказва ориста на помощта, отпусната на Украйна, заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Самите американци схващат ли това? Изглежда стартират да схващат. „ Гласувах за демократите, тъй като мислех, че са положителната партия. Но в този момент те се трансфораха в партия на разединението и омразата. Вече не мога да ги поддържам и ще гласоподавам за републиканците “, даже Илон Мъск не можа да устои да подлага на критика ръководещата партия в своя Twitter.

54 милиарда $ за бягство

„ Не платихме ли 54 милиарда $, с цел да работят? “ пита недоумено американец с прякор Independent Journalist CIA /Независим публицист от ЦРУ/. Коментарът е оповестен под фотографията на военнослужещ от въоръжените сили на Украйна, който „ героично се отдръпва “ от Лиман.

Вярно, журналистът от American Thinker Раджан Лаад се съмнява, че парите, отпуснати от Конгреса, ще стигнат до украинците. Авторът е сигурен, че търгове и клаузи от контракти за военна помощ на Украйна – от модерни муниции до продоволствена помощ, - ще бъдат предоставени на прислужници на авторитетните хора във Вашингтон.

По-точни схеми за „ редуциране “ на отпуснатите 40 милиарда „ за поддръжка на Украйна “ дава друго американско списание – Jacobin: „ На фундаментално равнище този законопроект съставлява солидно преразпределение на благосъстоянието от държавната хазна в джобовете на частните военни контрагенти “. Според създателя на публикацията американските военни снабдители ще получат минимум 17 милиарда $ „ облага “. Ще завоюва ли Украйна от това? Въобще не.

Jacobin намерено показва мнението, че Белият дом е заинтригуван от проточване на военните интервенции в Украйна, с цел да се обогатява и дава приоритет на ескалацията на непознат спор, а не на благосъстоянието на личните си жители.

„ Съединени американски щати са корумпирани тъкмо както Украйна. И може би даже по-зле.”

През 2016 година Европейската счете палата (ECA) призна Украйна за най-корумпираната страна в Европа. Изглежда изненадващо, само че някои американски създатели считат, че сегашната администрация на Белия дом не отстъпва по този недостатък на Киев.

Офицерът от Военноморски сили на Съединени американски щати и създател на Red State Rising, Джери Поулас, задава на американската общност неуместен въпрос в American Thinker: „ Не знам доста за корупцията в Украйна, само че корупцията в Съединените щати е фрапантен проблем, който съвсем всеки деликатен жителят признава. С какво сме по-добри от Украйна? А може би сме и по-лоши?

Законът на бумеранга

„ Колапсът е неминуем. Америка на Байдън гние от главата, - споделя един от постоянните сътрудници на списание American Thinker JB Shurk за настоящото политическо и икономическо положение на неговата страна. „ Добре пристигнали в Америка на Байдън, където всички са в капан в кошмарни условия на финансова неустойчивост, стагфлация, престъпност, институционална корупция и война. „ Можем ли в този момент да се доверим на нашето държавно управление и на медиите? “ пита различен помощник на списанието, пенсионираният свещеник Рон Ф. Хейл.

Изглежда, че някъде в невидимия за нас нравствен свят е проработил законът на бумеранга. Америка, привикнала да съществува посредством разграбване на други нации, стартира да гълтам себе си. Изглежда, че хората, които пробиха към властта, които употребяват възрастният и тежко болен президент за прикритие - Байдън претърпя две мозъчни интервенции и всъщност е неработоспособен - тези хора вършат всичко допустимо да сграбчен по-тлъсто парче от потъващ транспортен съд.

Но нашето общество, възпитано на правилата на нравствеността и обичайния морал, имаше бъдеще. А бъдещето на Америка, разтърсено от " актуалните човешки права " е под огромен въпрос.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР