Политикът от ДПС каза какъв трябва да е следващият президентСлужебното

...
Политикът от ДПС каза какъв трябва да е следващият президентСлужебното
Коментари Харесай

Аталай: Има буфери в помощ на енергийно бедните

Политикът от Движение за права и свободи сподели какъв би трябвало да е идващият президент
„ Служебното държавно управление не подхваща дейности, с цел да излезе енергетиката от рецесията с тока. То би трябвало в незабавен порядък да реши казуса с търговете, да се сключат дълготрайни контракти, да се приложи зеленият пакет, производителите на едро да не излизат към момента на свободния пазар... Енергетиката не получава онази политическа поддръжка, с която може да работи на пазарен принцип “. Това съобщи пред БНР Рамадан Аталай, който като народен представител от Движение за права и свободи част от комисията по енергетика в три Народното събрание.

Според него неналичието на дълготрайната визия за развиването на енергетиката не е проблем на служебното държавно управление, само че то е трябвало до момента да влезе в законови рамки, които да са влезнали в Народното събрание, с цел да се успокои пазарът.

„ Апокалипсис няма да се случи, има задоволително буфери, които страната може да поеме за енергийно бедните. Има благоприятни условия за помощи за енергийно бедните “, сподели Аталай. И добави: „ Енергетиката ни има задоволително мощности, имаме опция да реагираме съответно за производството и потреблението на електрическата енергия. Не може политическите лица да се намесват в течащи процедури - състезания, търгове, а след това да се пишат, че са герои “.

Оперативното бюро на Движение за права и свободи следва да реши кой ще бъде номиниран от придвижването за кандидат-президент, разяснява още Рамадан Аталай.

" Смятаме, че президентската институция е сериозна. Необходим ни е президент, който ще бъде балансьор, президент, който ще сплотява нацията, ще показва България на нужното ниво и ще съблюдава всички закони и Конституцията на страната ", съобщи Аталай, който е и член на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи.

Според него в тези критерии надали ще могат да се впишат толкоз доста претенденти колкото претендентите за министри или министър председатели.

" В политиката има принцип на изгарянето. Ние не бягаме от това, че някой може да бъде омаскарен, в случай че името му бъде обявено по-рано. Но, съгласно този принцип на изгаряне в случай че едно име излезе в политическото пространство преди да е оповестено от съответната политическа партия, този човек няма да е този претендент ", изясни още Аталай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР