Политик на 2017 г. са българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей

...
Политик на 2017 г. са българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей
Коментари Харесай

Договорът с Македония победи успеха на Гришо за събитие на 2017

Политик на 2017 година са българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев, Искра Михайлова и Сергей Станишев.

В 22-рото издание на обичайна ранглиста българските евродепутати бяха определени от Дарик радио за Политик на 2017 година поради общи позиции през годината за приемането на България в Шенген, отпадането на Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния, отстояването на българския интерес за продължаването на кохезионната политика на Европейския съюз за понижаване на разликите сред страните-членки, опълчването на двойните стандарти при храните, признаването на българското малцинство в Албания, отбраната на българските общности в Македония, Сърбия и Косово и образованието на български език в Украйна, както и напъните за отпадането на визите за българите за Съединените американски щати. 

С тези причини Дарик радио уточни за Политик на годината ярки представители и на четирите групи, в които вземат участие депутати в Европейския парламент от България.

Ангел Джамбазки е член на бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти. Той е и заместник-председател на партията Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, която е част от обединението Обединени патриоти.

Андрей Ковачев е заместник-председател на Европейската национална партия (християндемократи), член на бюрото и квестор на Европейския парламент. Той беше определен за евродепутат от ГЕРБ.

Искра Михайлова е член на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа и ръководител на една от най-важните комисии на Европарламента – комисията по районно развиване. Тя беше определена за евродепутат от Движение за права и свободи.

Сергей Станишев е член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и президент на Партията на европейските социалисти. Той беше определен за евродепутат от Българска социалистическа партия. Станишев става Политик на годината за повторно след 2006 година, когато беше министър-председателят, при чието ръководство България влезе в Европейския съюз.

Общо номинациите за Политик на годината бяха 26. 

За Събитие на 2017 година Дарик радио избра подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред България и Македония.

В челната петица на номинираните за събитие на годината влизаха още Бъркотията в Европа, Третото държавно управление на Бойко Борисов с патриотите във властта, Битките на Румен Радев и Григор Димитров трети в международния тенис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР