БАБХ проверява каква храна ядем на морето.С началото на активния

...
БАБХ проверява каква храна ядем на морето.С началото на активния
Коментари Харесай

БАБХ проверява каква храна ядем на морето

БАБХ ревизира каква храна ядем на морето.

С началото на дейния летен сезон по Черноморието стартират и инспекции за качеството на храните. Инспекторите влизат в магазини и заведения за хранене.

Те обаче постоянно се натъкват на здания в неприятно положения, с падащи мазилки и ръждясали хладилници. Летовниците би трябвало най-вече да внимават за обичаната храна през лятото на морето – рибата.
„ Преди всичко би трябвало да се следи хигиената на щанда, където се предлага рибата. Тя би трябвало да бъде в количество, което би трябвало да се осъществя в границите на три часа от приготвянето ѝ. Самата подготвена риба, когато е прясна, си проличава. По свежестта, панировката “, съобщи представителят на БАБХ-Бургас доктор Тодорка Петрова.

Много постоянно в заведенията за хранене по морето мамят с млечните артикули. Инспекторите ще наблюдават дали в менюто е посочено, когато става въпрос за имитиращи артикули. В дребните ресторантчета по морето настояват, че нормално храна от предния ден не се предлага.

„ Ние не подготвяме голямо количество храна, нашите туристи не са „ ол инклузив “ като в Слънчев бряг – храним малко хора и нормално знаем какво количество. Когато наближи времето за края на закуската, ние най-малко 40 минути преди този момент стопираме да подготвяме каквото и да е “, сподели шефът на ресторант Гергана Йовчева.

Проверени бяха и здравните книжки на личния състав. Проверките ще продължат през цялото лято, като се планува към тях да се включат и инспектори от полицията, данъчните и здравните управляващи. При административни нарушавания санкциите стартират от 2000 лева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР