Политическото безвремие има и хубава страна – политиците могат да

...
Политическото безвремие има и хубава страна – политиците могат да
Коментари Харесай

Икономист: Влизаме във феноменална криза

Политическото безвремие има и хубава страна – политиците могат да обяснят на електората, че България има потребност от финансова непоклатимост. Опасността е не да не може да влезем в еврозоната в близко бъдеще, а да застрашим валутния ръб , което е злокобен сюжет.

Това мнение изрази пред икономистът Кузман Илиев.

" Трябва да замразим бюджетите, тъй като свикнахме в тази мътна вода всеки да лови риба ", прикани той в предаването " Преди всички ".

Някой заблуждаваше обществено слабите хора , че като тегли дълг, прави нещо положително за тях, разяснява икономистът.

" Някой ги лъже в очите и ги обира. Сега имаме исторически късмет политиците да си измият ръцете със служебния кабинет , безусловно, и да не усилват разноските по неестествен метод посредством дълг. "

Според Илиев рестриктивната политика би трябвало да се ползва няколко години .

" Ние свикнахме да живеем назаем, да вършим доста рискови неща, които вършат по този начин, че освен задлъжняват бъдещите генерации, настоящето потомство живее под опциите си . "

Глобалната икономическа обстановка е отрицателна, нашият експорт ще бъде ударен, приходите ще намалеят. Отваря се огромна дупка в хазната, която се цялостни с дълг, който е все по-скъп , разясни още Кузман Илиев.

Ако няма мир, в случай че няма енергийна тактика и България в тази световна електрификация не знае къде се нарежда, след година-две може да внася извънредно безценен ток и да смаже промишлеността си, предизвести икономистът.

" Средносрочно влизаме във феноменална рецесия , която единствено ще разпалва най-голямата рецесия – демографската, тя е ужасяваща. Обричаме идващите генерации на дебългаризация . "

Ако не приоритизираме, в случай че не изберем с дребното ни запас какво да вършим, няма да ни бъде , счита Илиев.

" Пътувам от Северозападна България към София. Пътят е, все е дно сте в Бахмут . Ако ние не използваме финансовата стратегия на страната да модернизираме нашата инфраструктура, цели райони в един миг ще се стопят и ще изчезнат , а ние си приказваме по какъв начин да санираме постройките с ПВУ, в който сме си дали обещание, че половината енергетика ще си я затворим. Това е политическо късогледство и безвремие! "

Икономистът вижда " нескопосани опити на служебния кабинет да покаже на Европейска комисия, че се борим с инфлацията " и подлага на критика и " безумния енергиен социализъм, изразен в зеления диктат от Брюксел ".

В българските търговски вериги единствено 1/3 от стоките са български , посочи той. По думите му влизаме в остра енергийна рецесия, а конюнктурата, която прави цените високи, няма да изчезне. Затова е нужна сериозна тактика по какъв начин да облекчим нашите производители .

Целта е да създадем " прогнозируема среда, в която няма нервност ", заключи Кузман Илиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР