Политическият психолог проф. Антоанета Христова прави експертна прогноза за развръзката

...
Политическият психолог проф. Антоанета Христова прави експертна прогноза за развръзката
Коментари Харесай

Проф. Христова: Киро ще държи кокала докрай! Ние едва оцеляваме. Задължително е да има избори

Политическият психолог проф. Антоанета Христова прави експертна прогноза за развръзката към властта на Просто Киро на прага на националните митинги, обединили необединимото – работодатели и синдикати, предава ПИК.

Защо министър председателят лъже необмислено – поради проблеми на личността, поради подмолни измами или поради опити да удържи властта с някакви незнайни цели?

Все повече хора осъзнават, че това ръководство е цялостен неуспех, неточност. Все по-ясно е разминаването сред думи и действителността, която демонстрира, че държавното управление не се оправя. Това всеки го схваща по джоба си. Инфлацията в Европа няма общо с това, което става в България. Мантрата, че това тук е поради войната, не са правилни. Доброто менижиране зависи от умеенето на политиците, сподели проф. Христова.

Това значи, че българинът схваща какво не се прави.

Западното демократично обучение демонстрира висока степен на неефективност. Проблемът на университетите е, че там не се готвят хора за практиката. Такова е и образованието от Харвард. У нас понятието „Харвард“ е проблематичен за работодателите. В демократичното обучение вкарваме всеки и изкарваме всеки, а и българите приключили там имат голямо самочувствие и ние им изглеждаме като туземци. Създават самочувствието си на непогрешими, за наша сметка. Българчето в Харвард е с доста по-голямо самочувствие от българчето, приключило Софийския университет. Щом желая, мога, мога по всевъзможен начин, това е мисленето на Харвардите. Това дава сила и експанзията додтига до такава степен, че желае да унищожи всичко дотук. Оттук идва и популизмът. Това е отроче на либерализма и завършек на демокрацията, споделя проф. Христова.

Смятам, че Асен Василев няма да мине като министър председател в Народното събрание. Те с Кирил Петков са като двете лица на една монета. Кирил и Асен имат ясни цели. Налагат избрани хора за сметка края на други хора. Ние сме в окопа и оцеляваме -едни олигарси се бият против други. Петков е несъответстващ и като пиар.

Toзи с огромното самочувствие идва и не познава обстановката, само че подсилен непосредствено от посолството на Съединени американски щати и определини политически сили. Тези хора несъмнено към момента се пробват да му оказват помощ. Той им би трябвало още малко. Колкото и посолството на Съединени американски щати да счита, че Киро е човек на НАТО е доста повече човек анти-НАТО. Примерът е, че направи по този начин да не се гласоподава оръжие за Украйна. Това е комплицирана задача, тъй като той би трябвало да играе, не да балансира, би трябвало да минава през лъчите на лазерните протектори. Мисълта да можеш да минеш и на съветските, и на американските червени линии е тежка игра и не може да се издържи душевен. Значи в личността му има подготвеност да отиграва рисково и разнообразни функции. Той значи, че е бил воден. Но в действителната игра хората нямат гаранции, че не ще издържи душевен. Той се заинатява като дете и по тази причина сподели вратата на превозвачите. Това е рисково, тъй като има поредност от аргументи да напуснеш премиерския пост. Това може да докара до проблеми за демократичната процедура.

Хората няма да устоят на това. Ручайте си това, което сте си надробили, е формулата, само че политиците не могат да се сърдят на хората, както го направи Иван Костов. Това е липса на информационни умения.

Борисов би трябвало да реши, по кое време кога може да вземе властта в коалиция на база експертен кабинет. Трябва да стартират обаче процеси на окрупняване на лявото и дясното. ГЕРБ би трябвало да премисли стила си на коалиране и запазването на фрагменти. Същото би трябвало да направи и левицата. Това е обвързвано с взаимни отстъпки и виждане на по-голямата картина. Само по този начин може да се стигне до избавяне от популизма за избавяне на България, сподели Христова.

Румен Радев е президент. Той поддържа Янев, колкото и да го отхвърля. Защо обаче Янев стартира да приказва, че е десен макар левия си произход. Политическият инженеринг е с логичност за отваряне на диалози сред десницата и Янев. Янев е създаден, с цел да няма Българска социалистическа партия. Тази война Радев Нинова си тече. Там не може да се стигне до политическо обединяване. Спряха обаче да приказват за дясно, тъй като левите, недоволни от Нинова, не биха го припознали като собствен, изясни Христова.

Около това обединяване на дясното може да се проектира Янев, с цел да бъде минимизирано Българска социалистическа партия. Радев може да се почисти от дамгата на Кирил и Асен, ще откри опрощение. Затова няма да изиска непосредствено оставката им, с цел да не наподобява, че бърка, както го направи по отношение на Борисов.

В инженеринга да се смъкна Борисов бяха вложени пари, прибегна се до мажините и изборите бяха фалшифицирани, тъй като нямаше политическа мощ, която можеше да го направи. Радев играеше в тази организация и се видя, че се унищожава страната.

Сега се прави опит това строшаване да се поправи.

Има риск да бъде изядено обаче доверието към ГЕРБ, тъй като търпилото на гласоподавателите им се свършва. Вече никой не има вяра на предложенията. Обреченият желае доста малко, с цел да оцелеят още един ден. Но в случай че се мисли в макрокартината, макар обещанията, само че не би трябвало да се отхвърлят от максимума, тъй като минимума не дава отговор на нищо. Тези обезщетения не са задоволителни. Нещата са неразбираеми и патологични, безапелационна е Христова.

Изнервеността е и опасността с арести до 6-8 месеца. Това е симптом за човек, който няма потенциал, към този момент действа невротично и неиздържащо, говорейки плашещо. Не съм сигурна дали се протяга ръка към вещества, това е отплата, както кучето лае от боязън, а не с цел да плаши. Това е проблем за демокрацията, споделя проф. Христова.

Тя изрази скепсис дали Кирил Петков ще е в положение спокойно да съобщи властта.

Северна Македония е най-големият лакмус. В момента хората са подготвени да излязат на улицата, макар социологията, по-голямата част е подготвена и на избори. Войната не ги плаши. Войната не е мотив против изборите, тя може да продължи и 7-8 години. Задължително е да има избори, с цел да сменим ръководството. Някой би трябвало да лидира това придвижване. Този, който поеме лидирането, ще завоюва. Може би Янев…

Македония няма предпочитание и подготвеност да извърши каквото и да е. Петков отиде, само че нищо не се случи от неговото вървене там. Стана по-лошо. Важен е таймингът. Той се пробва да няма митинг. Натискът против Петков се ускорява, тъй като митингът може да влезе в Народното събрание. Ако тушира натиска, може да си разреши, да отвори вратата за Македония с аргумента, че ще тръгнат, а ще ги направляваме по-късно. Номерът може да мине, в случай че се тушира напрежението, в случай че хората клекнат. Костадин Костадинов също може да завоюва, в случай че се изяви като водач. Македония може да е черешката на тортата, разяснява проф. Христова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР