Политическият PR Нидал Алгафари с коментар за Tribune за началото

...
Политическият PR Нидал Алгафари с коментар за Tribune за началото
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Петков кога успя да отиде, да покопае и да се върне, за да поднася цветя…

Политическият PR Нидал Алгафари с коментар за Tribune за началото на предизборната акция, движещите сили в нея и прогноза за развръзката на парламентарните избори на 2 октомври.

Предизборната акция набира скорост, с какви кошници потеглиха главните политически играчи в борбата?

Ако би трябвало да направя метафора, ще кажа, че потеглиха с едни огромни кошници, покрити от горната страна с бохча от обещания, а вътре – гнили ябълки.

„ Продължаваме Промяната “ извикаха медии, които да снимат по какъв начин претендентите им за народни представители оказват помощ на бедстващите в Карловско след водната стихия…

Явно пиар експертите, които са наели хората към Кирил Петков, са им дали сходен съвет, тъй като по света общо взето по този начин се прави – отива някой от водачите с чисто нови гумени ботуши, взима една лопата, копне един, два пъти, едвам го снимат медии, с цел да покаже някаква съпричастност към потърпевшите и по-късно си потегля. Както в тази ситуация – Кирил Петков по кое време съумя да отиде да покопае малко, по кое време съумя да се върне, с цел да сервира цветя на монументи? Синът ми беше в тези села, с цел да оказва помощ и видя с очите си няколко доста смешни истории. Например, представители на една от политическите обединения отишли там, взели кирките, лопатите и т.н, за 20 минути, едвам си създадат клипчето и по-късно се извинили на хората, че поради предизборната акция имат други значими неща, които би трябвало да правят.

Хората на Кирил Петков отидоха и разнесоха вода на потърпевшите. Аз считам, че те нямат чак такава потребност от вода, колкото имат потребност от това някой в действителност да помогне, да работи за превъзмогването на бедственото състояние в този район, и то не да работи с лопатата и с кирката. От водачите не чакаме те да работят с кирки и лопати, а да взимат верни решения. Много хубаво щеше да бъде, в случай че господин Петков беше призовал, както направи за Украйна, всеки български жител да отдели по една заплата, с цел да помогне на хората, чиято мебелировка цялата е отпътувала. Изключително грозна история е да градиш своето благополучие на гърба на нещастието на елементарните, естествени, небогати хорица!

Излезе информация за дълъг лист с опорки на Политическа партия, който е бил раздаден на обществените представители на партията. Част от напътствията са Кирил Петков и Асен Василев да бъдат промотирани като „ млади, умни, чисти, смели, енергични “. В тези опорки има и препоръки по какъв начин кандидат-депутатите да отбиват офанзивите на медии и съперници – като повтарят едно и също по три пъти, без значение от това какъв въпрос им се задава: „ В отговор на офанзиви от всевъзможен темперамент започваме със „ старите лъжци с техните похвати “ и така нататък. Какво смятате за тези указания?

Четох ги. Принципно това са неща, които пиар специалистите на всички политически обединения изясняват на всички участници в дадена предизборна акция, тъй като когато имаш неуместни въпроси, които не те засягат или са надалеч от това, за което се бориш е напълно разумно да си казваш твоите опорни точки, да ги повтаряш по три, по пет пъти, до момента в който на публицистите им омръзне. Това обаче е много остаряла политика. Хората към този момент преглеждат по малко по-различен метод всевъзможни такива дейности и думи. Едно от нещата, които би трябвало да проумеят тези, които се пробват да вършат пиар е, че хората в света, в това число в България, се забързаха извънредно доста. Интернетът ги забърза доста. И те избират вместо да отидат на опера, чийто театър е примерно 2 часа, да слушат едно парче от вида на „ Васко жабата “, което трае 2 минути. Предпочитат вместо да прочетат „ Идиот “ или „ Престъпление и наказване “ на Достоевски, да прочетат в обществените мрежи пост или туит от порядъка на едно, две, три фрази. Вместо да следят диспути или диалози, избират тик-ток. Тоест хората в международен мащаб кардинално започнаха да „ харесват “. Трябва да те харесат. И каквито и опорки да бъдат стартирани, каквото и да се приказва на хората, те към този момент не ги слушат. Единственото нещо, което остава и има значение, е дали ще те харесам, дали си задоволително добре ухилен, бодър, дали те чувствам откровен. Всичко друго е безмислено!

Как бихте коментирали борбата сред Българска социалистическа партия и Политическа партия в посока чия акция ще е за обществената политика? Като че ли Политическа партия пробват да откраднат тематиката от левицата.

Те всички ще се опитат да откраднат тази тематика, тъй като това е най-наболелият проблем на хората в България, на огромна част от популацията на страната, след нескопосаното ръководство на предходното държавно управление в лицето най-много на министър-председателя и министъра на финансите, които докараха страната и хората до такава степен, че всяка стотинка за тях към този момент е от голямо значение, имайки поради, че цените на всичко се подвигнаха фрапантно – на тока, на газа, на петрола, на питателните артикули и така нататък Ето за какво всички партии ще се опитат да приказват по какъв начин „ ние ще отделяме едни пари и ще ги даваме “, без да изясняват нещо, което е извънредно значимо. Разходната част я разбираме, дайте да забележим приходната от кое място ще пристигна! Тези хора, които имат малко повече разсъдък и не слушат единствено на прочувствено равнище, съм сигурен, че ще си зададат този въпрос и като не намерят отговор, ще видят, че това са едни предизборни обещания, които са хвърлени в пространството ей по този начин, бошлаф!

Каква е ролята на президента и служебното държавно управление в тази акция и каква ще е развръзката на войната сред Корнелия Нинова и Румен Радев?

Смятам, че тази война завърши. Г-жа Нинова съумя да резервира доколкото можа Българска социалистическа партия в някакъв строй, споделям някакъв, тъй като не считам, че нещо изключително е реализирано, сега Българска социалистическа партия са в насипно положение, само че въпреки всичко не разреши на господин Радев да разтури левицата тотално, каквото очевидно се беше опитал да направи. Но това към този момент не е война, а по-скоро личностни нападки. Каквото можа да се случи, дотук се случи. Не виждам освен това да създадат. При всички случаи обаче, се вижда, че присъединяване на господин Радев в тази акция е доста много по-малко от предходната акция, когато той персонално пое фронт против ГЕРБ и Движението за права и свободи, с цел да опита по всякакъв начин да доближи този резултат, който реализираха Кирил Петков и Асен Василев. Но, очевидно отчаян от тяхната политика, сега президентът няма подобен мощен план, зад който да застане, с цел да громи другите. А пък да громиш безусловно всички към този момент е мъчно, хем война с ГЕРБ, хем с Движение за права и свободи, хем с Българска социалистическа партия, хем с „ Продължаваме Промяната “! То не му остана никой, който да може да подтиква или да конфигурира във властта. Според мен по-скоро ще има мъртвило и ще се опита да направи каквото е по силите му, с цел да всее още повече разкол сред политическите обединения, тъй че служебният кабинет да продължи да ръководи. Макар че сега това не е най-изгодната обстановка за ръководство.

Какви са прогнозите Ви за идните избори на 2 октомври? Ще има ли изненади, по какъв начин ще наподобява Народното събрание след тях, ще може ли да излъчи устойчиво държавно управление?

Изненади – да. С боязън чакам резултатите, тъй като има един доста прикрит избор на хората, който не знам по какъв начин ще се разпредели тъкмо. Става въпрос за всички тези, които са на алената демаркационна линия, която е за цивилизования свят, Европейски съюз, Съединени американски щати и за Русия и Евро-Азия. Въпросът е кой ще успее да вземе тези гласове, които са за Евро-Азия и за Русия. Дали „ Възраждане “ с крайното си говорене или хората към Стефан Янев с по-мекото говорене, дали кръговете към Българска социалистическа партия, т.е. русофилите, дали някоя от тези три обединения ще успее да издърпа тези гласове и да даде изненадата? Дали ще съумеят „ Възраждане “ да задминат Българска социалистическа партия или няма да съумеят, зависи доста от това нещо. Всичко друго е по-скоро разумно да се случи. Смятам, че за една част от социолозите ще бъде изненада, че хората към Слави Трифонов най-вероятно ще влязат още веднъж в Народното събрание, макар изказванията, че надали не ще бъдат зад борда. Това ще бъдат изненадите! След изборите към този момент считам, че е време Европейският съюз и по-силните в света да притиснат нашите политици и те да създадат някакво по-стабилно държавно управление, без в него да вземат участие огромните водачи, тъй като към момента е мъчно. Макар че сигурно има такива, които са доста положителни и биха могли да управляват страната. Така както ни притиснаха за Република Северна Македония, считам, че по същия метод биха могли да ни притиснат и в това отношение, с цел да се сътвори един по-стабилен кабинет!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР