Политическият екстремизъм е нарастваща заплаха за Германия, а привържениците му

...
Политическият екстремизъм е нарастваща заплаха за Германия, а привържениците му
Коментари Харесай

Германската крайна десница се разраства

Политическият екстремизъм е възходяща опасност за Германия, а последователите му - най-много от крайната десница и все по-често водени от дезинформация - са все по-склонни да употребяват принуждение, се споделя в нов отчет на вътрешното разузнаване, представено от ДПА.

Федералната организация за отбрана на конституцията е открила 33 476 закононарушения по политически подбуди през 2021 година - леко нарастване по отношение на 2020 година, когато те са били 32 924. Престъпленията по политически подбуди, съпроводени с принуждение, обаче са станали с 10 % повече.

" Крайнодесният екстремизъм остава най-голямата екстремистка опасност за нашата народна власт ", съобщи министърката на вътрешните работи Нанси Фезер, представяйки през днешния ден отчета. Наблюдаваме висока степен на податливост към принуждение тук, добави тя.

Политическият екстремизъм е мощно сензитивна тематика в Германия поради нацисткото минало на страната и доста германци одобряват като специфична отговорност изкореняването на расизма и нетърпимостта.

Ръководителят на Федералната работа за отбрана на конституцията (вътрешното разузнаване) Томас Халденванг означи, че дезинформацията играе основна роля в подхранването на всички типове екстремистка активност.

Като позитивно развиване се регистрира, че немското население наподобява малко или доста невъзприемчиво към пропагандата, популяризирана от Русия в Германия в поддръжка на войната си в Украйна.

Броят на крайнодесните деятели леко е повишен до 33 9000 души.

Известно нарастване до 21 000 души бележи и придвижването на " Райхсбюргерите " ( " Граждани на Райха " - реваншистка организация, която претендира за честност към предходни, по-малко демократични форми на немската държава). Увеличението при нея е обвързвано основно със съпротивата против ограничения като наложителното носене на маски, наложено за ограничение на пандемията от ковид, се прецизира в отчета.

Крайнолевият екстремизъм също записва леко нарастване, като тази група включва към 34 700 души.

Лек спад се регистрира при ислямисткия екстремизъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР