Политическият анализатор Емил Соколов уличи лидера на Има такъв народ“

...
Политическият анализатор Емил Соколов уличи лидера на Има такъв народ“
Коментари Харесай

Политически анализатор уличи Слави в лъжа за РСМ


Политическият анализатор Емил Соколов уличи водача на „ ИТН “ Слави Трифонов в неистина по тематиката за Република Северна Македония. Това той направи посредством пост във „ Facebook “.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 484
Ето и какво написа Соколов:

С Македония продължава да се спекулира.

1. Френското предложение не е единствено френско, а е на целия Европейски Съюз.

2. Слави, който обвиняваше Кирил Петков, че е изменник, излъга. Френското предложение е контрактувано с присъединяване на Генчовска, която е министър на Има Такъв Народ.

3. Френското предложение е исторически късмет за България. Целият Европейски Съюз се сплотява към настояванията на България и подсигурява националния ни интерес. Спорът на Македония към този момент не е единствено с България, а с целия Европейски Съюз.

4. Френското предложение прави по този начин, че в случай че Македония не съблюдава контракта за добросъседство и други сделки с България, участието й в Европейски Съюз ще е под въпрос. Ако не друго, предлагането задължава Македония да е още по-сериозна с уговорките си към България или няма да е част от Европейски Съюз.

5. В предлагането се приказва за `minorities and communities`, на никое място не се загатва българско малцинство. Става въпрос за българската общественост в Македония. Нейните права ще бъдат записани в конституцията и по този метод ще им бъде обезпечена отбрана.

6. Предложението планува и ограничения за прекъсване на езика на омразата, запазване на българското културно завещание в Македония и даже промени в македонските учебници по История. С други думи, историята ни също е предпазена.

7. Ако България отхвърли това предложение, е допустимо да има промени в механизма за присъединение към Европейски Съюз и да нямаме опция да сложим несъгласие. Тогава ще пропуснем шанса си да се сближим с Македония и да защитим ползите на българите там.

С популизма би трябвало да се спре. Тези, които употребяват Македония с цел да отклоняват вниманието от други тематики, работят против българските ползи в Македония. Националният ни интерес не трябва да бъде пленник на хора, които се интересуват само от това да вземат повече пари от страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР