Политическите сили във Франция се прегрупират за втория тур на

...
Политическите сили във Франция се прегрупират за втория тур на
Коментари Харесай

Макрон и Льо Пен в нов дуел за президентския пост във Франция

Политическите сили във Франция се прегрупират за втория тур на президентските избори, откакто нощес актуалният държавен глава Еманюел Макрон излезе любимец с към 27% гласове, следван от националистката Марин льо Пен с към 23%.

Кампанията на двамата претенденти за балотажа на президентските избори стартира интензивно от през днешния ден: Еманюел Макрон ще се срещне със симпатизанти в Северна Франция. В двете седмици до балотажа той възнамерява две телевизионни изявленията и протест в Марсилия.

От своя страна крайнодясната претендентка Марин льо Пен събира екипа си в Париж, с цел да разиска тактиката си, а на следващия ден възнамерява конференция.

Първото изследване на ИПСОС за настройките за втория тур сочи 54% гласове за Макрон против 46% за Льо Пен, „ само че нищо не е решено “, както самичък съобщи нощес френският президент.

Широко болшинство от политическата класа съобщи поддръжката си за него като отпор на крайната десница, той разчита на гласовете за изгубилите претенденти на социалистите, републиканците и зелените, до момента в който Марин льо Пен получи поддръжката на крайнодесния претендент Ерик Земур.

Решаваща роля ще имат гласовете на симпатизантите на крайнолевия водач Меланшон, които са мощно разграничени макар изказването му, че няма да даде глас за крайната десница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР