Политическите партии в Северна Македония не се договориха вчера за

...
Политическите партии в Северна Македония не се договориха вчера за
Коментари Харесай

В Скопие се изпокараха за датата за изборите

Политическите партии в Северна Македония не се договориха през вчерашния ден за дата за изборите, оповестяват изданията в Скопие.

След съвсем два и половина часа полемики стана ясно, че водачите са се договорили да се състои още една среща при президента, на която би трябвало да се вземе решение за датата на изборите, написа " Независен весник ".

Дотогава би трябвало да се обезпечат информации от комисията по заразни заболявания за сигурността на гласуването, от ДИК за времето належащо за организирането на изборите, както и от ОССЕ за метода, по който ще бъде следено гласуването в Северна Македония.

Лидерът на СДСМ Зоран Заев съобщи, че в случай че има още 30 дни изключително състояние, датата на изборите ще бъде 7 юли, а в случай че няма - гласуването ще бъде на 8 юни, в случай че изключителното състояние бъде продължено с една седмица, изборите биха били на 14 юни, а в случай че бъде продължено с две седмици - изборите ще се състоят на 21 юни.

Президентът Стево Пендаровски съобщи след диалозите, че на лидерската среща всички единомислещо са стигнали до заключението, че здравето на жителите продължава да бъде приоретет.

Очаквам явен отговор дали изключителното състояние ще продължи, е декларирал след срещата водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, написа в. " Слободен щемпел ". Той пояснил, че не би желал продължаването на изключителното състояние да се свързва с наредби или " някакъв тип други гимнастики ".

Лидерът на СДСМ Зоран Заев е отказал на лидерската среща да се беседва за постигането на политически консенсус и за " проблемите, които основава България с слагането на условия за влизане в Европейски Съюз и отричането на македонската еднаквост ". Това е декларирал Християн Мицкоски след приключването на лидерската среща при президента Пендаровски, написа скопският вестник " Вечер ".

Надявам се, че ще се осмелят на някоя от идващите срещи дружно да приемем мнение и позиция, която ще застъпваме в бъдеще в процеса на договаряния, подчертал Мицкоски.

От през днешния ден започат работа моловете в Северна Македония, оповестяват скопските издания. Премиерът Олвер Спасовски е оповестил, че разхлабването на ограниченията ще се прави в три етапи, написа в. " Нова Македония ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР