Политическите игри със бюджета за здравето са опасни за здравето.

...
Политическите игри със бюджета за здравето са опасни за здравето.
Коментари Харесай

Акад. Денков недоволства: Неприемането на бюджета за здравето е опасно. Това е удар за 8 млрд. лв

Политическите игри със бюджета за здравето са рискови за здравето. Неприемането на бюджета на касата в комисия през вчерашния ден е удар, той е рекорден и към този момент е 8 милиарда лева Над 3 милиарда лв. са планувани за лечебните заведения. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков при започване на съвещанието на Министерския съвет. Приоритет в него са профилактиката и диагностиката на хронични и онкологични болести.
И изясни, че електронизацията е главен приоритет, който ще изсветли системата и ще знаем изнасят ли се медикаменти и къде отиват парите ни. За разлика от аналоговите процеси с неразбираеми резултати, цифровите системи дават опция за явен разбор и дефинират ефикасни здравни политики, сподели Денков.
Припомни, че страната е поела ангажимент да усили заплатите на медиците и да по-добри изискванията за работа на младите експерти. Ще се търси решение за казуса с възходящата възраст на лекарите в страната и намаляването на техния брой. Освен това приоритет ще е изсветляване на ръководството на лечебните заведения и по добра работа на звената за надзор, а резултатите да бъдат обявявани обществено, с цел да са ясни на обществото. Целта ни е дълбока промяна, която ще постави завършек на познатите проблеми,каза още Денков. Това не ставало единствено с пари, а с възстановяване на контрола и публичността в здравната система.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР